Atena Necoară a descoperit opera cu „Adevărul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A studiat la Academia „Ştefan Gheorghiu” şi acum lucrează ca femeie de serviciu la Adevărul Holding. Peste noapte, s-a trezit „vedetă” la televizor şi în ziare, odată cu apariţia în reclama ce promovează noua colecţie „Mari spectacole de Operă”.

A luat castingul din prima, după cum spune, şi s-a distrat cu echipa la filmări. Împreună cu alte şase colege s-a prezentat la preselecţie şi a fredonat câteva note. „Mi-a venit să cânt din opera <<Carmen>>”, spune doamna Atena. Noua experienţă a făcut-o pe femeia de serviciu să fie foarte încântată de condiţiile de la filmări şi mai ales de echipa de tineri cu care a lucrat.

Glumeaţă, spirituală şi voiasă, aşa cum o vede toată lumea în redacţia „Adevărul”, Atena Necoară i-a binedispus pe toţi cei prezenţi la filmări. „Mă considerau artistă, copiii ăştia. Pentru că asta fac tot timpul, la apartamentul unde am filmat m-am apucat de şters praful, am aranjat cărţile Jules Verne pe rafturi, am făcut ordine prin cutii şi a ieşit din prima”, povesteşte ea.

A urmat indicaţiile regizorului întocmai şi nu a repetat prea mult. „Mi-a spus textul o dată şi eu l-am învăţat imediat. Îmi spunea să nu pun mâinile în păr şi să dau talentul pe faţă. Făceţi-vă că dirijaţi, spunea regizorul”, explică doamna Atena.

„Am filmat la Ibiza!”

Apartamentul în care doamna Atena a şters praful şi în care îşi etalează talentul de cântăreaţă se află într-un cartier rezidenţial din Băneasa, Ibiza. Câteva cadre au fost filmate şi la un chioşc „Adevărul” de la Eroilor, dar şi la redacţia din Pipera. „La chioşc am cumpărat DVD-ul şi am mulţumit, chiar dacă nu primisem indicaţia. Le-a plăcut mult asta”, mărturiseşte femeia.

Fruntaşa Hriţcu

Atena a lucrat după absolvirea liceului, ca bobinatoare, la Filatura de Bumbac Olteniţa, timp de 25 de ani. A fost fruntaşă şi pentru „merite deosebite” selectată la Şcoala „Ştefan Gheorghiu”. Nu-i place să vorbească despre asta. „Nu aş vrea să scrieţi, că poate nu e bine!”, spune şoptit Atena Necoară. E mândră de realizările ei, se lasă înduplecată şi spune tot.

„Din trei în trei luni, ne fotografiau şi ne puneau la panou. Eram notată: Fruntaşa Hriţcu a depăşit norma cu 120%”, explică fosta bobinatoare. „Niciodată nu aveam 110% şi nici retururi. Munceam mult şi bine”, adaugă Atena. Au trimis-o la „Ştefan Gheorghiu” pe merit. Atena spune că trebuia să înveţe legile, dar nimeni nu le ştia. „Trebuia să ştim din congresele lui nea Nicu pe de rost. Aveam 10 pe linie”, povesteşte fosta absolventă.

Toţi care absolveau şcoala aveau asigurat un post de primar. Atena Necoară a ratat ocazia. A venit Revoluţia. „Mă dădeau primăriţă la Mitreni, în Călăraşi pe atunci”, îşi aminteşte femeia. Revoluţia a prins-o făcând sărmăluţe. „Când au auzit, vecinii care făcuseră Ştefan Gheorghiu s-au ascuns prin beciuri. Naşul meu a stat două săptămâni în beci. Avea funcţie mare în partid”, exclamă ea.
Acum, Atena Necoară locuieşte la Piaţa Reşiţa, cu partenerul ei. „Nu vă căsătoriţi?” „Nu mai e de mine, mamă!”, răspunde ea ruşinată.

Întrebări şi răspunsuri

De când lucraţi la Adevărul Holding?
M-am angajat în 4 aprilie 1995. Exista ziarul „Averea” pe atunci.

V-a plăcut experienţa de la filmări?
Foarte mult. Mi-au promis că dacă se mai ivesc reclame pentru gospodine o să mă cheme.

Ce muzică ascultaţi?
Cânt orice prin casă. Mă iau după ce dau la televizor. Am discuri cu muzică uşoară şi îmi place cum cântă Costel Busuioc „Ave Maria”. Ascult Kiss Fm şi pe Chanel (Channel, n.red).

Este adevărat că soţul dumneavostră a fost deputat?
Da, de Vrancea, în perioada 2004-2008, ca membru al Partidului Renaşterea României (PRR). Pe vremea aceea nu-mi plăcea când veneau la noi oameni care cereau diverse lucruri şi nu mai plecau. 

Ce-i place
Doamna Atena îşi petrece mult timp în grădiniţa de flori. „Toată prima de Paşti a cheltuiesc pe flori”, spune femeia de serviciu.

Ce nu-i place
„Nu ascult manele, pentru că m-am săturat să aud la vecini toată ziua”, răspunde prompt Atena Necoară.

Profil
Născută: 14 iunie 1958, Bacan, jud. Vaslui
Studii: Academia „Ştefan Gheorghiu”
Familie: Căsătorită, are doi băieţi, o fată şi doi nepoţei, Georgiana şi Alexandru


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite