Cum a reușit Dan Diaconescu să scape de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti susţin că există date în privinţa existenţei „prezumtivului grup infracţional organizat“ la OTV.

Circ în faţă la OTV. Dan Diaconescu: "Trebuie să ne pregătim de căderea regimului!“

Ei consideră că grupul infracţional are o structură bine stabilită. Dan Diaconescu este liderul grupului infracţional, cu putere de comandă şi control asupra membrilor care îi execută ordinele. Doru Pârv are rol de interfaţă cu victimele. El exercită nemijlocit infracţiuni de şantaj, iar martorele Mihaela Moise şi Diana Voiculescu au atribuţii de a realiza materialele cu scopul de a şantaja şi încasa foloasele ilicite ca urmare a şantajului.

Judecătorii sancţionează procurorii întrucât au cerut arestarea numai pentru şantaj şi, în aceste condiţii, Dan Diaconescu a beneficiat de o măsură mai blândă, deoarece nu este recidivist şi are un copil minor, potrivit Mediafax.

Academia de şantaj OTV: Cum a racolat Dan Diaconescu prin intermediul "clarvăzătorului" său un "fraier de muls"

Dan Diaconescu a fost eliberat, la 25 iunie, din arestul Direcţiei Cercetări Penale al Poliţiei Române, în urma deciziei luate de Tribunalul Bucureşti.

„Tribunalul apreciază că există date că prezumtivul grup infracţional organizat foloseşte mijloace laborioase mascate în spatele unui post de televiziune şi invocând pentru a da o aparenţă de legalitate activităţii infracţionale, libertatea presei, denaturând însă sever sensul constituţional al acestui concept“, se arată în motivarea deciziei, citate de Mediafax. Instanţa Tribunalului Bucureşti a considerat că în privinţa lui Diaconescu se impune măsura preventivă de a nu părăsi ţara.

Show mediatic cu arestarea lui Dan Diaconescu

„Procurorul are atribuţii în identificarea şi probarea activităţii infracţionale. Cum însă în speţă procurorul nu a pus în mişcare acţiunea penală şi pentru infracţiunea mult mai gravă prevăzută de legea privind prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate şi s-a mărginit să propună arestarea preventivă a celor doi inculpaţi doar pentru infracţiunea de şantaj, Tribunalul nu va putea avea în vedere la individualizarea măsurii preventive ce se impune în speţă şi infracţiunea de constituire a grupului infracţional organizat“, se mai arată în motivarea deciziei.

De asemenea, judecătorii consideră nesinceră mărturisirea lui Dan Diaconescu potrivit căreia acesta nu l-a cunoscut pe primarul din Zărand, el fiind dat de gol chiar de declaraţiile martorei Mihaela Moise. Ea a spus că a comunicat datele despre activitatea ilicită a primarului Moţ lui Dan Diaconescu şi martorei Diana Voiculescu, de la care a obţinut şi aprobarea şi sursele financiare pentru realizarea reportajului.

I-a scris lui Dan Diaconescu şi s-a sinucis

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite