EXCLUSIV AUDIO Rinichi şi ficat, de vânzare pe holurile spitalelor. Află care sunt procedurile pentru un transplant în regim de urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tranzacţiile cu organe se fac, în numeroase cazuri, chiar pe holurile spitalului. Oamenii săraci, care nu au din ce trăi, vin la spital şi întreabă bolnavii sau pe rudele acestora dacă au nevoie de un ficat sau de un rinichi.

Reporterii „ADS“ Bucureşti au descoperit reţeaua vânzători de organe - cumpărători - cadre medicale. Ei au descoperit cum se  învârtesc afaceri de zeci de mii de euro în spitale. VEZI AICI ÎN EXCLUSIVITATE ANCHETA-ȘOC DESPRE CUM SE VÂND ORGANE CA LA PIAȚĂ LA SPITALUL FUNDENI DIN CAPITALĂ

DEZBATERE Bursa şpăgilor în spitalele din Capitală: 14.000 de euro pentru un transplant de rinichi. Nașterea costă peste 1.000 de euro!

Richard Chiriac, care şi-a vândut anul trecut un rinichi, le-a povestit reporterilor ADS cum erau agăţate rudele bolnavilor pe holurile spitalului.

„Era plin de ţigani. Au tăbărât pe cei cu bani. Îţi dau eu mai ieftin, îţi dau eu cu 12.000- ziceau”, spune vânzătorul. Totodată, el sfătuieşte reporterii- clienţi  să nu dea banii înainte donatorilor.

EXCLUSIV „La Fundeni se vând organe ca la piaţă“ FOTO

„La operaţie, atunci îmi daţi banii. Intră soţia cu mătuşa şi noi rămânem afară. Îmi daţi plicul atunci. Aşa trebuie făcut”, specifică Richard.

ANCHETĂ-ŞOC Reporterii ADS București „au negociat” cumpărarea unui rinichi și a unui ficat de pe piața neagră

Donatorii sau „reprezentanţii” acestora invadează holurile spitalelor încă de dimineaţa, când rudele bolnavilor se află la spital pentru a putea sta de vorbă cu medicii. Pacienţii din spital, chiar şi rudele lor, ştiu despre aceste practici care au intrat deja în rutină.

Vedeţi aici declaraţiile pacienţilor care au povestit reporterilor ADS cu cine trebuie să vorbească pentru a beneficia de atenţie sporită.

„Aici nu sunt probleme cu comisia”

În ceea ce priveşte comisia de analiză a donării, alcătuită din trei doctori din cadrul Institutului Fundeni, pacienţii susţin că nu ridică probleme.

„De comisie vă izbiţi oricum. Dar aici nu sunt probleme, ci la Cluj. Toţi spun că sunt rude, verişori”, mărturiseşte soţia unui pacient care a primit recent un rinichi.

„În faţa comisiei răspunde doar donatorul. Dacă e interesat să ia banii, trece fără probleme de toate întrebările”, mai spune un pacient care a cumpărat anul trecut un rinichi contra sumei de 10.000 de euro.

Profilul pacientului care dă şpagă: femeie, din Bucureşti sau oraşele sudice şi are peste 51 de ani

„M-am săturat să trăiesc din şpăgile pacienţilor!”

Poliţia Capitalei: zvonurile despre copiii răpiţi pentru a li se lua organele sunt false! Intră aici să vezi mesajul de pe Facebook care a îngrozit părinţii

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite