Polițistul băgat în comă de un interlop va fi făcut „Cavaler“ de președintele Băsescu. Codruț Oprea e internat în spital de aproape un an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înmânarea ordinului național „Serviciul Credincios“ în rang de „Cavaler“ conferit de președintele Traian Băsescu trebuie să aibă loc astăzi, însă decorarea lui Codruț Oprea, polițistul bătut de un interlop, a fost amânată din cauza restricțiilor din secția de spital.

CITEȘTE ȘI: UPDATE: EXCLUSIV Tatăl lui Codruţ Oprea: “Doamne, foloseşte-mă ca pe biciul tău dacă băiatul meu va păţi ceva

DURERE Tatăl poliţistului băgat în comă de un interlop: “Am obosit, iar Codruţ nu şi-a revenit! Dumnezeule, cu ce am greşit?”

Tatăl polițistului băgat în comă de un interlop: „A deschis ochii și dă semne de înviorare, dar nu-mi zice nimeni când va merge din nou“

Decorarea polițistului Codruț Oprea a fost propusă de Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în rezervă şi în retragere - Filiala Dâmboviţa și aprobată de Inspectorul General al Poliţiei Române, chestorul de poliţie Liviu Popa. Astfel, președintele României, Traian Băsescu, a semnat decretul prin care îi conferă polițistului din Târgoviște, ordinul naţional „Serviciul Credincios” în rang de „Cavaler”.

APEL Tatăl polițistului nenorocit de un interlop: „Căutăm o clinică oriunde în lume care să ne ajute pentru recuperarea lui Codruț“

Polițistul va fi răsplătit „în semn de apreciere pentru profesionalismul, curajul, fermitatea de care a dat dovada în timpul executării misiunilor încredinţate, fiind un model al tinerilor generaţii de poliţişti“.

Deși evenimentul urma să aibă loc, astăzi, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde acesta este internat, decorarea a fost amânată pentru mâine din cauza unui pacient care a decedat la terapie intensivă, lucru care a impus unele restricții în secție.

Tatăl polițistului, Adrian Oprea, aștepta și el acest eveniment deși continuă să se zbată pentru ca fiul său să se facă bine.

„Mai este puțin până în septembrie și se împlinește un an de când Codruț zace așa. El și-a pierdut sănătatea, ceea ce este cel mai greu de suportat. Are nevoie de recuperare, dar pentru asta trebuie transportat într-un centru specializat“, a declarat Adrian Oprea.

Tatăl lui Codruț a mai spus că așteaptă de la Ministerul Administrației și Internelor să recupereze o parte din banii pe care i-a cheltuit pentru tratamentul fiului său în Austria și pentru care a trebuit să facă dovada plăților.

„Au spus că au acoperit integral cei 60.000 de euro pe care i-am cheltuit în spitalul din Viena, dar ne-au dat doar o parte. Am plătit 23.000 de euro pe care încercăm să îi recuperăm și am depus toate actele care dovedesc asta“, a spus Adrian Oprea. Banii fuseseră procurați prin sprijinul colegilor polițistului sau de la Consiliul Județean.

Acum, familia încearcă să se descurce cu un ajutor social și pensia primită de Codruț după accident ceea ce înseamnă în jur de 1.000 de lei. „Mama lui Codruț trebuia să fie însoțitorul lui, dar nu a primit nimic“, a mai spus bărbatul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite