Cea mai cruntă crimă din ultimul deceniu din Capitală: adolescent strangulat de doi prieteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cititorii „Adevărul de Seară“ au ales: cel mai teribil caz de omor din ultimul deceniu este cel în care doi tineri şi-au omorât prietenul din cauză că ieşea câştigător la jocuri pe computer. .Pe locul doi este cazul unui bărbat care şi-a omorât iubita cu un cearşaf, după ce a legat-o de mâini şi de gât pentru că l-a strigat cu numele celuilalt iubit al ei. Pe trei se află cazul elveţianului Sgueglia acuzat de triplu asas

Ziarul nostru a prezentat zilele acestea cele mai oribile zece crime comise în ultimul deceniu, în Capitală.

În urma unui sondaj de opinie postat pe site-ul www.adevarul.ro, cititorii au ales cel mai teribil caz de omor care a îngrozit Capitala, în ultimii zece ani.
Astfel, pe primul loc, cu 27,27% din totalul voturilor, se află crima celor doi tineri, Marian Popescu, în vârstă de 21 de ani, şi Robert Tecuceanu, de 20 de ani, care l-au omorât pe prietenul lor cu un cablu de alimentare în octombrie 2007. Alin Andrusceac, elev în clasa a XII-a la Liceul „Petru Maior“ ieşea câştigător la jocurile pe calculator şi asta i-a enervat pe ceilalţi doi.

Adolescenţii l-au lovit cu o vază de lemn şi au început să-l tortureze pe prietenul lor: l-au legat cu prosoape, au început să-l lovească cu pumnii şi picioarele. Robert Tecuceanu ştia de la Andreea, prietena sa şi fosta iubită a lui Alin, că acesta din urmă primea bani de la mama sa din Italia.

Ei i-au cerut banii lui Alin. Acesta a declarat că nu îi are, ceea ce era şi adevărat, iar cei doi l-au sugrumat cu un cablu de alimentare de la calculator.

Băiatul a murit în chinuri groaznice.Cei doi au luat telefonul mobil al victimei, componentele calculatorului si alte câteva bunuri neînsemnate.
Alin a fost găsit, a doua zi, de către sora sa. Cei doi au primit câte 30 de ani de detenţie pentru fapta lor. Robert Tecuceanu era recidivist şi fusese elberat în august 2006 din penitenciar, unde fusese închis pentru furt calificat.
Prietenii şi familia lui Alin au făcut un site dedicat acestuia, www.alin1987.ro, unde, pe lângă poze cu el şi mesaje din partea celor care l-au cunoscut, au postat o petiţie pentru condamnarea pe viaţă a ucigaşilor. Până în momentul de faţă, aproximativ zece mii de personae au semnat-o.

Şi-a omorât iubita cu un cearşaf pentru că l-a strigat cu numele iubitului

Pe locul doi, cu 15,15% din voturi, se află cazul de omor în care un bărbat şi-a ucis cu bestialitate iubita cu un cearşaf, după ce a legat-o de mâini şi de gât, la 20 iulie 2007.

Criminalul s-a enervat pentru că Alina, prietena lui, l-a strigat cu numele unui alt bărbat cu care se întâlnea, Ionuţ.

Aurel Preda a fost de acord să dea un interviu reporterilor „Adevărul de Seară“, la trei ani de la tragicul eveniment.

El susţine că a avut un moment în care a văzut, pur şi simplu, negru în faţa ochilor. „Până în acel moment nu am mai bătut-o. Când ne certam, o mai înjuram sau o bruscam de umeri, dar nu am dat în ea“, a declarat criminalul.

El spune că ar face orice să dea timpul înapoi şi că în perioada cât a fost închis a avut timp să se gândească la iubita lui. „Am avut destul timp să mă gândesc la fapta mea. Aş da orice să dau timpul înapoi, dar nu pot. Nu mi-e frică de moarte acum. Mi-e capul numai la Alina. I-am scris şi poezii în perioada asta“, susţine bărbatul.

Triplul asasinat din Giuleşti

Pe cel de-al treilea loc, cu 13,64% din voturi se află triplul asasinat din carterul Giuleşti, comis de către elveţianul supărat că l-a părăsit fosta lui iubită. În decembrie 2005, Jean Pierre Francois Sgueglia a ucis-o pe Alina Pantazi, cu care era împreună de câteva luni, pe fostul soţ şi pe mama acesteia, din gelozie.

După ce a aflat că iubita lui din România vrea să-i „dea papucii“, Jean Pierre şi-a cumpărat un pistol din Geneva, a împrumutat o maşină de la un prieten şi s-a îndreptat către România.

Ajuns acasă la fosta lui prietenă, elveţianul a doborât-o pe femeie cu opt focuri, pe mama acesteia cu un glonţ şi cu pe prietenul ei cu şase focuri. Sgueglia este închis la Penitenciarul Giurgiu în regim de maximă siguranţă. A primit, ca pedeapsă, închisoare pe viaţă.

Celelalte cazuri prezentate în serialul „Adevărul de Seară“:

Execuţie în stil mafiot: om de afaceri împuşcat în plină stradă

Konstantinos Passaris: criminalul grec care a şocat România după ce a omorât doi angajaţi de la o casă de schimb valutar

Doi bărbaţi au omorât-o în bătaie pe cea cu care au petrecut în Parcul Giuleşti

Un student la medicină a înjunghiat o prostituată cu peste 20 de lovituri de cuţit pentru că a glumit pe seama lui

Angajatul unui restaurant chinezesc l-a ucis pe paznicul localului cu o toporişcă pentru bani

Un bărbat şi-a omorât prietenul cu mai multe lovituri de ciocan şi l-a abandonat gol la Lacul Morii

Turcul care şi-a executat soţia şi copilul din gelozie

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite