[Crimele care au şocat Capitala] Execuţiile în stradă, specialitatea străinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu zece ani, doi criminali italieni l-au executat pe un impresar chiar la intrarea în bloc. După un an, Konstantinos Passaris, cetăţean grec, i-a împuşcat pe casierul şi pe paznicul unei case de schimb din centrul Capitalei. 

Mai citeşte: Crimele care au şocat Capitala în ultimul deceniu

În vara anului 2000, o crimă extrem de violentă şoca opinia publică din Capitală şi din toată ţara. La 30 august, proprietarul unei firme de impresariat a fost ucis în cartierul Pantelimon de către doi mafioţi italieni.

Marius Dimitriu, în vârstă de 45 de ani, a fost împuşcat cu şapte gloanţe de către Sabatelli Carmelo şi Torcasso Pasquale, chiar la intrarea blocului în care locuia.

Supăraţi că românul plasa prostituate în zone stăpânite de ei în mai multe ţări din Europa, italienii l-au aşteptat pe Marius timp de mai multe ore în faţa casei, iar când acesta a ajuns acasă, l-au împuşcat de la spate. Mai multe persoane din cartier au asistat la măcel.

După ce şi-au golit încărcătoarele în corpul impresarului, cei doi au luat calmi un taxi de pe Bulevardul Pantelimon. I-au pus pistolul la tâmplă şoferului şi i-au zis să conducă. Ei au coborât la prima intersecţie şi au luat-o la fugă.

Tinerii ucigaşi, ambii în vârstă de 25 de ani, au fost prinşi la 14 ore de la crimă. Agenţii de la Omoruri le întocmiseră portretele-robot. Ei au fost primit ca pedeapsă câte 18 ani de închisoare. În 2004 au fost transferaţi în Italia, unde-şi continuă detenţia.

Grecul care a speriat România
Peste un an a venit rândul unul grec să bage frica-n bucureşteni. La 24 noiembrie 2001, Passaris Konstantinos, în vârstă de 26 de ani, a executat casierul şi paznicul unei case de schimb valutar de pe Bulevardul Magheru.

Grecul, care a venit la „lovitură“ împreumă cu iubita sa Mioara Bădilă, a furat aproximativ jumătate de milliard de lei vechi. El a fost prins la câteva zile de la săvârşirea dublului asasinat, iar Tribunalul Bucureşti l-a condamnat la închisoare pe viaţă.

Înainte de a veni în România, Passaris făcea parte dintr-o bandă periculoasă din Atena. Ajutat de complicii săi, el a ucis cinci poliţişti din capitala Greciei.

Passaris a fost închis la Jilava, dar s-a „plimbat“ prin mai multe penitenciare din ţară: Rahova, Craiova şi apoi Gherla. Potrivit unor surse din cadrul închisorii, criminalul nu este viziat de nicio rudă. Singurul care vine din când în când pe la el este un preot din Grecia, Arhimandritul Raptopoulos Georgios Gervasios. Ultima oară când acesta a venit pe la Passaris a fost la 9 iunie. Criminalul refuză să facă publice detalii despre actele sale.

Citeşte şi: Încă o farmacistă ucisă la Braşov! Bătută, sugrumată şi abandonată în câmp FOTO
 
CITAT
Din şcoală şi până în armată am cunoscut nedreptatea şi inegalitatea.Toţi eram egali, dar câţiva erau mai egali

Konstantinos Passaris
Criminal

Citeşte mâine în „Adevărul de Seară“ despre asasinarea unei prostituate cu 20 de lovituri de cuţit

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite