SERIAL: Crimele care au şocat Capitala în ultimul deceniu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarul „Adevărul de Seară“ începe de mâine un serial în care prezintă cele mai sângeroase crime care au avut loc în Bucureşti. Astfel, până la 28 iulie vor fi prezentate câte două cazuri pe zi.

În cadrul serialului „Zece ani de omoruri“, „Adevărul de Seară“ va publica, de mâine, până la 28 iulie, câte două cazuri şocante pe zi. De asemenea, până joia viitoare puteţi vota care este cea mai sângeroasă crimă pe www.adevarul.ro. Tot atunci vom prezenta şi rezultatele sondajului. Iată o scurtă trecere în revistă a câtorva dintre cazurile pe care le vom prezenta:


Execuţie în stil mafiot

Prima din seria crimelor sângeroase din Capitală s-a petrecut la 30 august 2000, când Marius Dimitriu, impresar care se ocupa cu plasarea de fete în străinătate, a fost împuşcat cu şapte gloanţe chiar în faţa blocului în care locuia, de pe Şos. Pantelimon nr. 221. Autorii, doi italieni: Sabatelli Carmelo si Torcasso Pasquale.

Criminalul grec care a şocat România

La 24 noiembrie 2001, grecul Konstantin Passaris, un criminal în serie, a omorât doi angajaţi ai unei case de schimb de pe Bdul Magheru, de unde a furat 50.000 de lei. Bărbatul mai ucisese cinci poliţişti în Grecia.


Ucisă cu 20 de lovituri de cuţit

La 28 iunie 2002, Camelia Alexe, o prostituată din cartierul Drumul Taberei, a fost omorâtă de un client psihopat chiar în apartamentul ei. Ucigaşul i-a aplicat peste douăzeci de lovituri de cuţit.


Cu toporişca în restaurantul chinezesc


La 23 noiembrie 2004, Cristian Orlando Ioniţă, care făcea curăţenie la un restaurant chinezesc, l-a omorât pe Aurel Vlioncu, paznic la local, cu mai multe lovituri de toporişcă, pentru banii din încasări.


Triplu asasinat din cartierul Giuleşti


La 4 decembrie 2005, Jean Pierre Francois Sgueglia, cetăţean elveţian, a ucis-o pe fosta lui amantă, Alina Pantazi (cu nouă gloanţe), pe mama şi pe soţul acesteia.


L-a omorât şi l-a lăsat gol la Lacul Morii

La 28 noiembrie 2006, Marian Negoiţă, care îi datora bani prietenului său, Mihai Florin Răducanu, s-a certat cu acesta. Răducanu l-a dezbrăcat pe Negoiţă, l-a omorât şi l-a abandonat în apropiere de Lacul Morii.


Şi-a ucis soţia şi copilul din gelozie

La 21 iunie 2007, turcul Mehmet Selec, 44 de ani, locuia împreună cu soţia şi copilul său într-o casă de pe str. Reşiţa. Bărbatul avea impresia că soţia sa îl înşală. A omorât-o cu mai multe lovituri de cuţit, iar pe copil l-a strangulat pentru că nu vroia „să trăiască în această lume rea“, după cum le-a spus anchetatorilor.


I-a greşit numele şi a murit asfixiată


La 20 iulie 2007, Aurel Preda, care locuia împreună cu iubita sa, Alina Bărac, s-a enervat pe aceasta după ce l-a strigat cu numele amantului: Ionuţ. Bărbatul a legat-o cu cearşaful de mâini, de picioare şi de gât şi a privit-o cum se asfixiază.


Strangulat pentru că ieşea câştigător


La 1 octombrie 2007, Marian Popescu şi Robert Tecuceanu, prieteni „buni“ cu Alin Andrusceac, au mers la acesta din urmă acasă să se joace pe calculator. Pentru că gazda câştiga în permanenţă, cei doi l-au legat cu prosoape, au început să-l lovească cu pumnii şi picioarele şi l-au strangulat cu un cablu de alimentare. Băiatul a murit în chinuri groaznice.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite