Crimele care au şocat Capitala: Ucigaşii de femei uşoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două cazuri au şocat în 2002: uciderea unei femei în Parcul Giuleşti şi a alteia, în Drumul Taberei. Crima din cartierul din sectorul 6 a fost una extrem de violentă: victima, o prostituată, a fost înjunghiată de 20 de ori de un student la medicină.

Au trecut mai bine de opt ani de când Cristian Dragomir, împreună cu bunul său prieten din copilărie, Bogdan Moldovan, zis Măscărici, au omorât-o pe Angela Oică.

Cristian a acceptat să povestească reporterilor „Adevărul de Seară“ ce s-a întâmplat în acea noapte blestemată.

Cei doi băieţi se întorceau de la un chef ce avusese loc într-un restaurant din cartierul Giuleşti. După ce au băut şampanie, vin şi alte băuturi alcoolice, ei au plecat în jurul orei 23.00 către un Internet Café. Ajunşi în parcul din Giuleşti, au observat-o pe Angela şi au început să vorbească cu ea.

Mai mult, tinerii au cumpărat o sticlă de vodkă şi s-au aşezat pe o bancă în parc. „La un moment dat, femeia a început să se certe cu Bogdan, nu mai ştiu din ce cauză, pentru că eram foarte beat. El a început să dea cu pumnii şi cu picioarele în ea. L-am ajutat şi eu“, povesteşte Cristian Dragomir, zis Negru.

„Cei de la Salvare credeau că este o glumă de 1 aprilie“
Sub influenţa alcoolului, cei doi bărbaţi au lovit-o pe Angela până nu au mai avut vlagă. Potrivit anchetatorilor, ei erau nervoşi pentru că femeia a refuzat să întreţină relaţii sexuale cu ei. După cinci minute de agresiuni fizice, femeia nu a mai mişcat.

Conştienţi de ce au făcut, ei au sunat la Poliţie şi la Ambulanţă şi au spus ce s-a întâmplat, dar autorităţile au crezut că este o glumă. „Cei de la Salvare credeau că este o glumă de 1 aprilie“, spune Cristian Dragomir.

Ulterior, cei doi au plecat, abandonând-o pe Angela în parcul Giuleşti.  Femeia, a cărei identitate era necunoscută la început, a fost recunoscută de fiul ei, a doua zi, după o poză arătată de anchetatori oamenilor din cartier. Băiatul se întorcea de la pescuit: „O, nu, asta e mama!“, a strigat adolescentul.

Criminalii au fost prinşi după trei zile de la comiterea faptei. Ei au recunoscut ce au făcut şi au primit câte 30 de ani detenţie.

Înjunghiată cu peste 20 de lovituri de cuţit
În iunie 2002, Camelia Alexe, o prostituată din Drumul Taberei, în vârstă de 17 ani, a fost omorâtă în apartamentul în care locuia. Criminalul, Adrian Bertea, care a înfipt cuţitul în corpul ei de 20 de ori este un student la medicină care apelase la serviciile ei.

Brbatul în vârstă de 26 de ani a mers pentru prima oară „în vizită“ la Camelia în după-amiaza zilei de 28 iunie. I-a luat numărul fetei dintr-un ziar, de la rubrica Mica Publicitate.

Camelia locuia în apartamentul de pe strada Dealul Măcinului împreună cu fratele ei, Cristi, în vârstă de 16 ani şi cu prietenul ei, Aurel Gheorghe, de 20 de ani. Acesta din urmă era şi peştele fetei.

În momentul în care femeia avea clienţi, băieţii mergeau la un Internet Cafe. Aşa s-a întâmplat şi când a venit Adrian pe la ea. Băiatul, fost student la medicină, era o fire mai timidă. După ce au întreţinut relaţii sexuale, fata a început să-l ia peste picior, spunându-i că are mult prea mult păr pe corp.
Adrian s-a enervat la culme, a luat un cuţit de la bucătărie şi a înjunghiat-o pe fată cu peste 20 de lovituri de cuţit. Băiatul a plecat apoi din casă cu mai multe obiecte şi bani.

Camelia a fost găsită după aproximativ două ore de fratele şi concubinul ei. Avea urme de cuţit pe tot corpul. Sângele se împrăştiase pe uşi, pe pereţi, pe pat şi pe duşumea.

Adrian a fost prins de poliţiştii de la Serviciul Omoruri după aproximativ cinci luni de la săvârşirea faptei. Între timp, băiatul se angajase ca şofer la o patiserie.

El a fost închis la Penitenciarul Jilava, unde ispăşeşte 16 ani de pedeapsă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite