Crimele care au şocat Capitala: Ucisă pentru că a încurcat numele iubiţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În iulie 2007, Aurel Preda a ucis-o într-un mod oribil pe iubita sa din cauză că l-a strigat cu numele altui prieten: Ionuţ. În toamna aceluiaşi an, Marian Popescu şi Robert Tecuceanu şi-au torturat un prieten pentru că acesta îi bătuse la un joc.

Aurel şi Alina erau împreună de aproximativ trei ani şi jumătate. În această perioadă cei doi s-au certat şi s-au despărţit de mai multe ori, de obicei din cauza acceselor lui de gelozie. Din câte a declarat criminalul, Alina a avut o relaţie, în paralel, şi cu un alt bărbat, Ionuţ Stoicea. „În general ne certam din cauză că ea nu îmi acorda destulă atenţie“, le-a spus Aurel anchetatorilor.

Temperament vulcanic

Bărbatul recunoaşte că atunci când se enerva, era foarte volcanic. „S-a întâmplat ca în timpul certurilor să o apuc de umeri şi să o bruschez“, a declarat agresorul. Potrivit surorii victimei, Aurel era mai agresiv de atât, lovind-o şi strângând-o de gât de fiecare dată când se enerva pe iubita sa.
Cei doi se certaseră la începutul lunii iunie şi nu şi-au mai vorbit până la 20 iulie. Atunci, Alina l-a chemat acasă la ea, pe Şoseaua Panduri. Rămăsese singură, mama ei şi  iubitul acesteia din urmă fiind plecaţi la ţară, iar sora ei era, la mare.

S-au întâlnit pe la ora 19.00. Au băut nişte suc şi au fumat nişte ţigări. Au întreţinut relaţii sexuale pe canapeaua din sufragerie. Părea că totul decurge în mod normal. Cei doi au desfăcut canapeaua extensibilă, s-au întins în pat şi s-au învelit cu un cearşaf. Atunci s-a petrecut un lucru care a determinat tragedia: Alina l-a strigat cu numele de Ionuţ, când bărbatul i-a spus că ar vrea să vorbească despre relaţia lor.
Apoi, i-a spus: „Îmi pare rău că sunt aşa încăpăţânată, dar asta sunt, Ionuţ“. Aceste remarci l-au făcut pe Aurel să devină din ce în ce mai agitat. După ce s-a întors cu spatele la el, ultimele cuvinte ale Alinei au fost: „Oricum, pe tine te iubesc, Ionuţ“.

Sugrumată cu cearşaful
Aurel a văzut negru în faţa ochilor. S-a transformat, pur şi simplu. Acum, după mai bine de trei ani de la tragedia  nu îşi mai aminteşte foarte bine ce s-a întâmplat. Din declaraţiile date atunci anchetatorilor, însă, rezultă bestialitatea cu care şi-a ucis iubita.
El a luat cerşaful pe care îl foloseau să se învelească şi i l-a băgat, repede, pe sub cap. Fata a vrut să scape, dar bărbatul, orbit de furie, a întors-o cu faţa în jos şi i-a înfăşurat o dată cearşaful în jurul gâtului. În momentul în care a întors-o, s-a aşezat pe ea şi i-a mai înfăşurat o dată cearşaful în jurul gâtului.

„Nu avea cum să se apere pentru că mână dreaptă era sub ea iar cealaltă sub piciorul meu“, susţine criminalul. După ce i-a înnodat cearşaful la ceafă foarte strâns cu un singur nod, i-a răsucit mâinile la spate şi I le-a înfăşurat cu capetele libere ale cearşafului. „Alina horcăia şi i-am simţit corpul tremurând. După ce am terminat de legat, corpul ei a mai avut convulsii“, le-a mărturisit el atunci anchetatorilor.
După crimă, el a luat din casă telefonul mobil şi mai multe lucruri, a încuiat uşa la apartament şi a plecat.

El a fost găsit vinovat la patru zile de la săvârşirea faptei. În momentul în care agenţii de la Omoruri au intrat în camera inculpatului, pe mânerele şifonierulului s-a găsit înnodat un şnur cu un laţ la un capăt: el vroia să se sinucidă. Aurel Preda este închis la Penitenciarul Giurgiu. El este închis pe viaţă.

Strangulat pentru că ieşea câştigător
Marian Popescu şi Robert Tecuceanu, prieteni „buni“ cu Alin Andrusceac, au mers la acesta din urmă acasă să se joace pe calculator, la 1 octombrie 2007.
Din cauză că gazda câştiga în permanenţă, ceilalţi doi s-au supărat: l-au lovit cu o vază de lemn şi au început să-l tortureze: l-au legat cu prosoape, au început să-l lovească cu pumnii şi picioarele şi l-au strangulat cu un cablu de alimentare. Băiatul a murit în chinuri groaznice. El a fost găsit, a doua zi, de către sora sa.

Robert Tecuceanu era recidivist şi fusese elberat în august 2006 din penitenciar, unde fusese închis pentru furt calificat. Cei doi au mers la o terasă pentru a bea o bere înainte de a se duce acasă la Alin. Au cumpărat băutură şi ţigări şi, la miezul nopţii, au intrat în apartament.
Până aproape de ora 2.30 s-au jucat pe calculator. Cei doi au declarat că l-au ucis pe Alin Alexandru pentru ca îi umilea la jocurile pe calculator. Tecuceanu l-a lovit în cap cu o vază de lemn. După ce Alin a căzut, agresorii l-au lovit cu picioarele în cap. Robert Tecuceanu, ştia de la Andreea, prietena sa şi fosta iubită a lui Alin, că acesta din urmă primea bani de la mama sa din Italia.

După ce l-au legat, ei i-au cerut banii lui Alin. Acesta a declarat că nu îi are, ceea ce era şi adevărat, iar cei doi l-au sugrumat cu un cablu de alimentare de la calculator. Cei doi au luat telefonul mobil victimei, componentele calculatorului si alte câteva bunuri neînsemnate. Dupa Ei au primit câte 30 de ani detenţie pentru fapta lor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite