Bucureşti: Geniul de 16 ani va testa robotul-detector de alcool pe petrecăreţii din cluburi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii Brigăzii Rutiere vor merge la acţiunile preventive din cluburile bucureştene cu robotul olimpicului de la Liceul Internaţional de Informatică. Tinerii bucureşteni vor fi testaţi de luna viitoare cu ajutorul aparatului pe bază de senzori de alcool.

Mai citiţi şi:

Student la Litere: "O să terminăm facultatea mai proşti decât am început-o. Nişte inculţi..."

Geniul de 16 ani vrea să construiască un robot care să-i ajute pe părinţii bolnavi

Un român de 16 ani a inventat robotul care depistează alcoolemia şi poluarea

Poliţiştii au rămas impresionaţi aseară, după ce  micul geniu de la “şcoala olimpicilor”- Liceul Internaţional de Informatică, le-a prezentat robotul care poate depista alcoolemia şi toxicitatea din aer.  “Tinerii vor fi curioşi şi amuzaţi de aparat şi cu siguranţă vor veni să-şi ia alcoolemia. Mesajul transmis va fi unul mult mai pătrunzător, va avea efectul scontat, mai ales că vine tot de la un tânăr. Vor conştientiza cât este de important să nu se urce la volan după ce vor consuma alcool”, a declarat, pentru “Adevărul de Seară”, reprezentantul Brigăzii Rutiere, Nicu Dragoş.

Lui Cornel Amariei îi surâde ideea de a face „razii” în cluburi. Prima acţiune preventivă va avea loc în aproximativ două săptămâni în clubul ales de el.  „O să fie distractiv. Abia aştept să le prezint robotul meu. O să fie şi o bună ocazie pentru mine de a mă distra. Vreau să dansez şi să cunosc fete“, a spus olimpicul.

Robotul „va fugi“  de cei cu alccolemie
Tânărul în vârstă de 16 ani spune că îşi va „cosmetiza“ roboţelul în următoarea săptămână, pentru a prinde la petrecăreţii din cluburi. „Dacă nivelul de alcool din organism va fi unul ridicat, robotul va fugi şi va lumina haotic.

Pe mini-laptop se va afişa cel mai probabil mesajul de avertizare «Aveţi grijă!».  Invenţiile olimpicului nu se vor sfârşi aici. Cornel Amariei intenţionează să creeze şi un ambreiaj special pentru şoferii care nu au un picior, care va funcţiona printr-un buton plasat pe schimbătorul de viteză.

Citeşte detalii interesante despre invenţia minune a unui român, care face furori la Hollywood:
MADONA SE MENŢINE ÎN FORMĂ PERFECTĂ CU APARATUL UNUI TIMIŞOREAN

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite