Geniul de 16 ani vrea să construiască un robot care să-i ajute părinţii bolnavi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cornel Amariei (16 ani) a construit roboţi ce depistează toxicitatea din aer şi victimele unui seism, sperând să descopere un mecanism ce îi va ajuta părinţii bolnavi. Elevul din clasa a X-a. de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. este câştigătorul a şase medalii la concursurile şi olimpiadele internaţionale de robotică şi de IT.

Click aici pentru GALERIE FOTO

Mai citiţi:

UN ROMÂN DE 16 ANI A INVENTAT ROBOTUL CARE DEPISTEAZĂ ALCOOLUL ŞI POLUAREA

Citeşte detalii interesante despre invenţia minune a unui român, care face furori la Hollywood:
MADONA SE MENŢINE ÎN FORMĂ PERFECTĂ CU APARATUL UNUI TIMIŞOREAN


La primul concurs de robotică la care a participat, Infomatrix 2008, Cornel Amariei a fost medaliat cu bronz. De atunci, succesele s-au ţinut lanţ, reuşind să devină un participant cu experienţă la concursurile de profil din România şi de peste hotare.
Anul trecut a obţinut medalia de aur la acelaşi concurs cu un robot-spion, dotat cu o cameră de filmat, ce poate să găsească victime în urma unui cutremur, pentru că „vede“ pe întuneric. Cu toate că toţi roboţii săi sunt apreciaţi în străinătate, Cornel îi consideră doar un antrenament pentru marea invenţie realizabilă în câteva luni: un aparat care le va uşura viaţa părinţilor săi cu probleme locomotorii.

Vrea să-şi ajute familia bolnavă
„Sunt singurul fără probleme în familia mea. Mama şi tata se deplasează foarte greu, iar sora mea are handicap cerebral“, a spus tânărul. Aparatul le va putea aduce sticla de suc din frigider sau orice alt obiect fără ca ei să mai fie nevoiţi să se deplaseze. Părinţii olimpicului, Cristina Amariei (54 de ani) şi Eugen Amariei (55 de ani) sunt mândri de realizările copilului lor şi îl susţin în tot ceea ce face. 
„A fost dorinţa lui de când era mic să-i ajute pe oameni. La doi ani şi jumătate ştia să utilizeze calculatorul cum puţini o fac. L-am încurajat. Prima dată când a realizat că părinţii lui sunt diferiţi nu avea nici trei ani. Atunci a spus că dacă medicii nu-i va vindeca, va reuşi el“, a declarat mama elevului, Cristina Amariei.

„Este un mare talent pentru România!“
Cornel Amariei este foarte apreciat şi de către profesorii de la liceul unde învaţă. „Este un copil foarte ambiţios, iar la Clubul de robotică din cadrul Universităţii Politehnica, unde activează, are rezultate excepţionale. El îi ajută în permanenţă chiar şi pe colegii din anii mai mari în construirea roboţilor. De asemenea, îi pregăteşte pe cei mai mari pentru participările la competiţiile internaţionale. Este un mare talent pentru liceu şi pentru România!“, a declarat Aky Ahmet, directorul Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti.
Aparatul care va deplasa obiecte în casa părinţilor va fi prevăzut cu un laptop mic, prin intermediul căruia i se va crea o reţea neurală. Astfel, laptopul va fi creierul aparatului, ce va fi va fi setat să-i recunoască membrii familiei, comenzile vocale şi anumite obiecte, fiind prevăzut şi cu o cameră de luat vederi. Cornel Amariei a achiziţionat deja piesele din Statele Unite ale Americii. „Toate piesele pentru construirea robotului au costat 400 de dolari, iar mini-laptopul alţi 400 de dolari. Aparatul va avea un metru lungime şi neapărat braţe, astfel încât să poată prinde obiectele“, a mai spus tânărul.

"Prima dată când a realizat că părinţii lui sunt diferiţi nu avea nici trei ani. Atunci a spus că dacă medicii nu-i va vindeca, va reuşi el"
Cristina Amariei
Mama lui Cornel

Invitat să colaboreze cu Poliţia Rutieră
Micul geniu de la “Şcoala olimpicilor”- Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti- a construit de curând un robot care poate depista alcoolemia din sânge şi toxicitatea din aer. Aparatul a fost testat marţi, în premieră, în redacţia „Adevărul“. În urma articolului, Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei s-a arătat interesată de realizarea olimpicului. Subcomisarul Daniel Piştea din cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră a declarat, pentru „Adevărul“, că îl va lua pe tânăr la acţiunile preventive şi sociale pe care urmează să le aibă în următoarele săptămâni în cluburile din Capitală. „Este un exemplu pentru copiii de vârsta lui. Suntem deschişi la invenţiia sa. Îl vom lua cu noi la acţiunile preventive pentru a testa alcoolemia“, a explicat Piştea.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite