Bucureşti: „Cârcotaşul“ Toni Tecuceanu, ucis de bacilul piocianic?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toni Tecuceanu a luat un virus în timp ce era la Terapie Intensivă, acuză fratele său. Medicii confirmă: „Un pacient care e internat la ATI, mai mult de trei zile, se poate contamina cu germeni mortali“.

CITEŞTE AICI DESPRE CUM POŢI SĂ AFLI, LA TINE ACASĂ, ÎN 10 MINUTE, DACĂ AI GRIPĂ PORCINĂ

Declaraţiile lui Paul Tecuceanu, potrivit cărora fratele său ar fi contactat un virus periculos în spital, ridică semne de întrebare asupra morţii acestuia. Click! a stat de vorbă cu un medic de Anestezie-Terapie Intensivă pentru a explica ce bacterii se pot lua în timpul spitalizării.

„Fratele meu a contractat un virus foarte puternic, în spital, altul decât AH1N1, a cărui denumire am uitat-o“, ne-a spus Paul, fratele lui Toni Tecuceanu.
În replică, prof. dr. Adrian Streinu Cercel, ne-a declarat că "infecţia cu virusul AH1N1 a atras suprainfecţii bacteriene, cu mai mulţi bacili, care s-au instalat la nivelul plămânului.
„Nu ştiu să fi fost vorba de un alt virus, contractat în spital“, a completat medicul. Click! a cerut părerea unui medic specialist pentru a afla ce fel de bacterii pot lua bolnavii internaţi la Secţia Anestezie-Terapie Intensivă (ATI).

„Un pacient care e internat la ATI, mai mult de trei zile, se contaminează cu germeni gram negativi, de genul bacilului piocianic, Klebsiella, acinetobacter, enterobacili şi proteus. Aceştia sunt germeni virulenţi, rezistenţi la foarte multe antibiotice şi care produc infecţii majore la nivelul plămânilor, rinichilor, inimii, dar şi septicemie, mai ales în cazul pacienţilor intubaţi pe termen lung. Aceşti germeni se află în căile aeriene, pe pielea şi în părul bolnavului. Trebuie spus că infecţiile provocate de germenii gram negativi sunt foarte greu de tratat şi nici nu sunt foarte uşor de diagnosticat“, a explicat dr. Radu Tăbăcaru, medic ATI.

Ce este bacilul piocianic?

Bacilul Pioceanic (Pseudomonas aeruginosa)este o bacterie gram negativă care, cel mai frecvent, a fost izolată din infecţii ale căilor respiratorii, cutanate şi infecţii urinare. Bacteria este rezistentă la majoritatea antibioticelor.
În anul 2004, mai mulţi pacienţi internaţi la spitale din Bucureşti şi din alte judeţe au fost infectaţi cu bacteria piocianic. Trei dintre ei au şi murit. 

FOTOGALERIE Gripa porcină a răpus o familie

Buzău: A orbit după ce s-a vaccinat împotriva A H1N1

Craiova: Testul care îţi spune pe loc dacă suferi de gripă porcină nu este sigur

Galaţi: Testul pentru gripa porcină e o păcăleală

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite