Adrian Păunescu, vizitat de preot pentru a-i citi rugăciuni de însănătoşire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preotul de la Spitalul Floreasca va merge astăzi la Adrian Păunescu pentru a-i citi rugăciuni de însănătoşire. Medicii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte şansele poetului de supravieţuire, însă susţin că fac tot posibilul ca inima acestuia să nu cedeze.

Mai citeşte: Păunescu, ţinut în viaţă de aparate  

AUDIO Ultima emisiune în direct a titanului poeziei românești

Poetul şi politicianul Adrian Păunescu este internat de aproape două săptămâni la Spitalul Floreasca din Capitală cu insuficienţă cardiacă. Doctorul Şerban Brădişteanu a declarat, în această dimineaţă, pentru „Adevărul de Seară“, că starea de sănătate a poetului este în continuare foarte gravă. „Este în aceeaşi stare gravă şi facem tot posibilul să îl ţinem în viaţă. A suferit o oprire cardiacă, iar prognosticul rămâne rezervat“, a spus acesta. Păunescu este menţinut în viaţă artificial încă de ieri, când, în jurul orei 14.30, a suferit un stop cardiac. Deconectarea de la aparatele care îl ajută să respire nu se poate face decât cu acordul şi la solicitarea familiei. Brădişteanu a adăugat că poetul primeşte transfuzii de sânge.

Citeşte şi:

Adrian Păunescu a recitat prima oară „La adio!“, la Braşov, la 1 ianuarie 1983 / VIDEO

Citeşte primele versuri în memoria lui Adrian Păunescu. Lasă şi tu un mesaj!

Rezerve privind noaptea care urmează

Preotul Emilian de la capela din cadrul Spitalului Floreasca a spus că vrea sa meargă în cursul zilei de astăzi la el pentru a-i citi rugăciuni de însănătoşire. „Sper ca familia sa accepte prezenţa mea acolo pentru că eu îmi doresc să merg. Este inconştient şi nu poate fi spovedit“, a mai spus preotul. Cu privire la seara care urmează, medicii sunt din nou rezervaţi. „Nu pot să dau procente cu privire la şansele de supravieţuire“, a mai declarat Brădişteanu.

A fost internat și în iunie

Familia poetului a fost lângă el la spital în toată această perioadă, chiar dacă nu au putut intra în secţia de terapie intensivă, acolo unde este internat Păunescu.
Poetul în vârstă de 67 de ani a fost internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca la 26 octombrie. La acea dată, purtătorul de cuvânt al spitalului, doctorul Bogdan Opriţă, declara că poetul va fi supus mai multor investigaţii pentru nişte afecţiuni mai vechi. Ulterior internării, Adrian Păunescu se simţea ceva mai bine, iar cât a fost spitalizat a reuşit să scrie şi un poem. Ieri, însă, acesta a suferit un stop cardiac şi a avut nevoie de resuscitare. „Cordul i-a revenit. A ieșit din stop cardiac. Acum, inima îi merge, dar îi sunt ventilați plămânii să ajute la respirație“, declara ieri doctorul Șerban Brădișteanu.
Adrian Păunescu a mai fost internat în stare foarte gravă şi în luna iunie a acestui an, când surse medicale susţineau că poetul suferă de aproape 12 ani de diabet, dar şi de insuficienţă renală, hepatică şi respiratorie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite