Adrian Păunescu, ţinut în viaţă de aparate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poetul şi politicianul Adrian Păunescu se află internat în stare gravă la Clinica de Chirurgie cardiacă a Spitalului de Urgenţă Floreasca. Doctorul Şerban Brădişteanu a declarat, în această dimineaţă, pentru „Adevărul de Seară“, că starea de sănătate a poetului este în continuare foarte gravă.

„Este în aceeaşi stare gravă şi facem tot posibilul să îl ţinem în viaţă. A suferit o oprire cardiacă, prognosticul rămâne rezervat“, a spus acesta.
Păunescu este menţinut în viaţă artificial, iar deconectarea de la aparatele care îl ajută să respire nu se poate face decât cu acordul şi la solicitarea familiei.

Citeşte şi:

Adrian Păunescu a recitat prima oară „La adio!“, la Braşov, la 1 ianuarie 1983 / VIDEO

Citeşte primele versuri în memoria lui Adrian Păunescu. Lasă şi tu un mesaj!

Pronosticul rămâne rezervat
Familia poetului a fost lângă el la spital chiar dacă nu au putut intra în secţia de terapie intensivă, acolo unde este internat Păunescu.
Poetul în vârstă de 67 de ani a fost internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca la 26 octombrie. La acea dată, purtătorul de cuvânt al spitalului, doctorul Bogdan Opriţă, declara că poetul va fi supus mai multor investigaţii, pentru nişte afecţiuni mai vechi. Ulterior internării, Adrian Păunescu se simţea ceva mai bine. Ieri însă, acesta a suferit un stop cardiac şi a avut nevoie de resuscitare.

„Cordul i-a revenit. A ieșit din stop cardiac. Acum, inima îi merge, dar îi sunt ventilați plămânii să ajute la respirație“, declara ieri doctorul Șerban Brădișteanu. Adrian Păunescu a mai fost internat în stare foarte gravă şi în luna iunie a acestui an, când surse medicale susţineau că poetul suferă de mai mulţi ani de diabet şi că ar avea probleme mari şi la ficat.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite