Absolvenţi ai „Spiru Haret“, rămaşi fără studii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei aproximativ 15.000 de absolvenţi ai Universităţii „Spiru Haret“, promoţiile 2008 şi 2009, cărora Ministerul Educaţiei nu le recunoaşte studiile, nu vor putea repeta astăzi licenţa, aşa cum era programat iniţial.

CITIŢI ŞI

La loc comanda pentru absolvenţii Universităţii Spiru Haret: licenţă suspendată!

Secretomanie şi furie la Universitatea “Spiru Haret”

Absolvenţii Spiru Haret: „O diplomă odată recunoscută nu mai poate fi anulată”

Şpăgarii de la Hyperion cer instanţei cărăşene să-i elibereze condiţionat (UPDATE)

Potrivit reprezentanţilor instituţiei de învăţământ particular nu poate fi organizat un nou examen, atât timp cât Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului nu va da un act normativ care să conţină modul de desfăşurare a examenului. Deşi Universitatea „Spiru Haret“ anunţa în urmă cu câteva săptămâni că va fi organizat un nou examen de licenţă pentru absolvenţii promoţiilor 2008 şi 2009, care au urmat studii neautorizate, reprezentanţii Ministerului Educaţiei susţin că este treaba instituţiei de învăţământ să intre în legalitate. 

„Am învăţat degeaba!“
Între conflictul dintre „Spiru Haret“ şi Ministerul Educaţiei sunt prinşi la mijloc absolvenţii cărora nu li se recunosc studiile.  Absolvenţii acestor promoţii sunt de-a dreptul revoltaţi, mai ales că unii chiar s-au pregătit pentru susţinerea unui nou examen de licenţă. „Îşi bat joc de noi. Şi ministerul şi universitatea. După ce că nu ne este recunoscut examenul pe care l-am dat deja, nici măcar posibilitatea de a-l mai susţine încă o dată nu ni se oferă.

CITIŢI ŞI: EXCLUSIV Scandal la Universitatea „Dunărea de Jos”-A fost majorată taxa de înmatriculare a studenţilor

Ministrul Educaţiei să aibă bunul-simţ să ne accepte studiile! Nu pot accepta că am învăţat degeaba atâţia ani!“, s-a plâns astăzi una dintre absolventele promoţiei 2008. Examenul ar fi urmat să fie susţinut cu evaluatori din Ministerul Educaţiei, în perioada 15-30 septembrie, iar organizarea probelor să se facă în spaţii avizate de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite