La loc comanda pentru absolvenţii Universităţii Spiru Haret: licenţă suspendată!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Examenul care trebuia susţinut, din nou, în această toamnă, a fost suspendat. Absolvenţii învăţământului la distanţă şi cei de la frecvenţă redusă aşteaptă cot la cot cu reprezentanţii filialei Deva noi precizări de la nivel central.

Studenţii hunedoreni ai Universităţii Spiru Haret ar fi trebuit să-şi susţină, pentru a doua oară, examenul de absolvire a facultăţii în perioada 15-30 septembrie. Acest lucru era valabil pentru toate persoanele înmatriculate în anul I în 2005-2008 (promoţiile 2008-2009), atât învăţământ la distanţă, cât şi frecvenţă redusă.  Pe cât de neaşteptată a fost această veste în urmă cu aproximativ o lună, la fel este şi cea de astăzi, conform căreia „relicenţierea” a fost suspendată.


Din cauză că reprezentanţii universităţii private şi cei ai Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului nu au reuşit să ajungă la un acord privind condiţiile de desfăşurare a examenului, noul ordin este „la loc comanda”. „Licenţa a fost suspendată până la un termen care încă nu se cunoaşte. Acest lucru ne-a fost comunicat de la nivel central, iar momentan aşteptăm noi precizări”, a declarat, în această dimineaţă, directorul Centrului Teritorial Deva, Ioan Manea.


Absolvenţi confuzi


Precizări aşteaptă şi absolvenţii, ale căror diplome nu sunt încă recunoscute. „Nu ştiu ce să mai cred, azi ne spun una, mâine alta. Pe de o parte, e bine că nu mai dăm alt examen, că nu mi se părea corect acest lucru, având în vedere că am fost deja testaţi. Pe de altă parte, confuzia e şi mai mare, pentru că, potrivit Ministerului, diplomele noastre nu sunt legale”, a spus Florentina Armaş, o tânără de 28 de ani care a absolvit Facultatea de Geografie, promoţia 2009.  Monica Iacob a terminat Psihologia şi în prezent lucrează în domeniul resurselor umane. Era programată pentru resusţinerea examenului în data de 18 septembrie. Acum, nimic nu mai este valabil.

Nu pot preciza ce se va întâmpla în continuare. Aşteptăm lămuriri de la Bucureşti.
Ioan Manea, director filiala Deva

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite