Şpăgarii de la Hyperion cer instanţei cărăşene să-i elibereze condiţionat (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicoleta Gumă şi Gheorghe Stancu nu se simt prea bine în arest şi cer cu insistenţă instanţelor de judecată să-i pună în libertate. Au fost la un pas de a ieşi pe poarta penitenciarelor din Arad şi Timişoara, dar Curtea de Apel le-a năruit speranţele.

UPDATE: ORA 12.37

Cererile de eliberare sub control judiciar au fost respinse de Tribunalul Caraș-Severin. Avocații Nicoletei Gumă și a lui Gheorghe Stancu au declarat, din nou, recurs.

Avocaţii Nicoletei Gumă, coordonatorul Centrului Tutorial Caransebeş al Universităţii Hyperion, şi ai lui Gheorghe Stancu, profesorul universitar de Drept Civil şi membru în Comisia de susţinere a examenului de licenţă la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Hyperion şi al Comisiei de etică şi deontologie profesională a aceleiaşi universităţi acuzat că ar fi primit şpagă 52.000 de euro, încearcă prin toate mijloacele să-i pună pe cei doi în libertate. În acest sens, i-au convins pe judecătorii de la Tribunalul Timiş, dar Curtea de Apel Timişoara a admis recursul formulat de procurori şi, drept consecinţă, Nicoleta Gumă şi Gheorghe Stancu au rămas în arest preventiv.

Curtea de Apel îi ţine în arest
    Apărătorii celor doi au formulat însă cereri de eliberare sub control judiciar, ce urmează a fi analizate astăzi, de Tribunalul Caraş-Severin. “Am depus la Tribunalul Caraş-Severin o cerere de eliberare sub control judiciar. Sperăm într-o soluţie favorabilă, aşa cum, Tribunalul Timiş a dispus în faza de urmărire penală punerea în libertate sub control judiciar. Curtea de Apel Timişoara a admis însă atunci recursul Parchetului şi clienta mea a rămas în arest preventiv”, spune Cosmin Bolosin, avocatul Nicoletei Gumă.

S-a împăcat cu ideea 
Eugen Tacotă, student în ultimul an al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Hyperion, aflat şi el în Penitenciarul Timişoara, s-a împăcat cu ideea că nu se va putea bucura de libertate prea curând şi nu a mai cerut Tribunalului Caraş-Severin să-l elibereze condiţionat, aşa cum au făcut ceilalţi doi acuzaţi în dosarul Hyperion. Pe numele celor trei au fost reţinute infracţiunile de trafic de influenţă, luare de mită şi complicitate la dare şi luare de mită. 

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite