Ioan Neculaie (patron FC Braşov), patru ani de închisoare cu suspendare, pentru Sala NATO, construită ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miliardarul braşovean Ioan Neculaie, patronul echipei de fotbal FC Braşov, a fost condamnat, astăzi, la patru ani de puşcărie, cu suspendare, de Judecătoria Braşov.

CITEŞTE ŞI:

În războiul cu Olaru, Ioan Neculaie a pierdut uzina Roman

17.40 - Citeşte o declaraţie în exclusivitate pentru „Adevărul de Seară“,  dată de Ioan Olaru:„Poate să vină şi în limbă la mine“

17.20 - Conform publicaţiei „Forbes 500 de miliardari“, Ioan Neculaie este cel mai bogat braşovean, cu o avere de 82 de milioane de euro. Citeşte aici mai multe detalii. Conform aceleiaşi publicaţii, Ioan Olaru are o avere estimată la 23 de milioane de euro. Vezi aici mai multe amănunte.

17.15 - Pe data de 1 iunie 2007, Judecătoria Braşov s-a pronunţat în dosarul civil 203/197/2005, prin sentinţa civilă nr 7028/ 1.06.2010, dând câştig de cauză lui Olaru şi firmei sale SC Grup Oligopol SRL, reclamantă în dosar. Conform deciziei de atunci a instanţei, Neculaie a fost obligat „să lase în deplină proprietate şi posesie imobilul teren în suprafaţă de 791,82 mp proprietatea reclamantei înscrisă în CF 32957 Braşov".

Mai mult, instanţa l-a obligat pe patronul de la Piatra Mare „să readucă terenul cotropit la starea iniţială prin demolarea supraedificatelor şi înlăturarea lor", în caz contar, Olaru poate demola chiar el construcţiile, pe cheltuiala lui Neculaie. Şi cheltuilelile de judecată, în valoare de 10.800 lei reveneau tot în sarcina lui Neculaie, conform deciziei judecătorilor.

Neculaie: „Dă-l naibii de idiot!"

Pe terenul aflat în litigiu, Olaru îşi face planuri să construiască, în locul piscinei şi a sălii de conferinţe de la Piatra Mare, o sală polivalentă pentru tenis, fotbal, handbal sau alte sporturi.

Neculaie crede însă că el va fi cel care va râde la urmă. „Dă-l naibii de idiot. Numai în visele lui erotice câştigă procese. Are 600 de procese. Ce să câştige?", a comentat Neculaie decizia instanţei din 2007, care îi dădea dreptate lui Olaru.

17.10 - Ioan Neculaie a declarat că a făcut recurs la sentinţa pronunţată de magistraţii Judecătoriei Braşov. Conform legii, decizia poate fi atacată cu recurs, la Tribunalul Braşov, în termen de zece zile de la pronunţare.

17.00  - Ioan Neculaie nu a avut nicio autorizaţie pentru construcţia de la Hotelul „Piatra Mare", din Poiana Braşov. În 2006, într-o adresă remisă Agenţiei Braşov, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului de la acea vreme, Ioan Gherhes, enumera neregulile identificate:
1. Planul Urbanistic General a fost aprobat fãrã a fi solicitat avizul de mediu
2. Nici pentru Planul Urbanistic Zonal nu a fost solicitat avizul de mediu, dar acesta a fost aprobat
3. Regimul juridic, economic si tehnic al terenului nu poate fi stabilit, deoarece firma SC Prescon Piatra Mare SA nu a solicitat Certificat de Urbanism pentru construirea sãlii de conferinte si a piscinei olimpice
4. Firma SC Prescon Piatra Mare SA nu a solicitat aviz de mediu pentru construirea clãdirilor anexã la hotelul din Poiana Brasov.

16.55 - Ioan Neculaie a fost condamnat de Judecătoria Braşov, după un proces întins pe durata a şapte ani. Omul de afaceri braşovean Ioan Olaru l-ar fi chemat în instanţă pe Neculaie după ce acesta a fi construit, ilegal, pe un teren al cărui proprietar era Ioan Olaru.

Oamenii de afaceri din Braşov, Ioan Olaru şi Ioan Neculaie, se judecă pentru un teren de 892 de metri pătraţi, în Poiana Braşov. Conflictul dintre cei doi este mai vechi şi pleacă de la revendicarea terenului pe care este construită o parte din Hotelul „Piatra Mare“, deţinut de Ioan Neculaie.

Ioan Olaru este proprietarul hotelului vecin, Royal, iar acesta susţine că o parte din piscina hotelului Piatra Mare şi Sala de conferinţe NATO se află pe terenul său, la fel ca şi una dintre căile de acces.

16.30 Omul de afaceri braşovean a fost condamnat pentru infracţiunea de tulburare de posesie în forma participaţiei improprii (a construi pe terenul altcuiva). Totodată, lui Neculaie i s-a interzis exercitarea unor drepturi civile, pe durata pedepsei, în principal cele electorale.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite