În războiul cu Olaru, Ioan Neculaie a pierdut uzina Roman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis, în martie anul trecut, păstrarea sentinţei care îi anulează lui Ioan Neculaie dreptul de proprietate asupra pachetului majoritar de acţiuni la societatea „Pro Roman".

Astfel, noul proprietar al acţiunilor, omul de afaceri Ioan Olaru, a câştigat, încă de anul trecut, o primă luptă din războiul cu Ioan Neculaie, iar astăzi, Tribunalul Braşov i-a dat, din nou, dreptate lui Ioan Olaru.

CITEŞTE ŞI:

Ioan Neculaie (patron FC Braşov), patru ani de închisoare cu suspendare, pentru Sala NATO, construită ilegal

În martie 2010, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă, respingerea recursului formulat de Ioan Neculaie împotriva unei decizii a Curţii de Apel Alba, din aprilie 2009, care îi anulează acestuia dreptul de proprietate asupra pachetului majoritar de acţiuni la societatea „Pro Roman", administratorul uzinei. Astfel, Ioan Neculaie a rămas fără uzină, acţiunile urmînd să revină Asociaţiei „Pro Braşov", al cărei preşedinte este chiar Ioan Olaru.

 Războiul dintre Neculaie şi Asociaţia „Pro Braşov", patronată de Ioan Olaru, se dă pentru cele 33.002 acţiuni, reprezentînd 80% din capitalul Pro Roman, acţiuni pe care Neculaie şi le-a trecut pe numele său, la SC Pro Roman SA, în 2004, pe motiv că el a fost singurul care a depus capitalul necesar constituirii firmei care administrează uzina Roman. Însă, în realitate, patronul de la FC Braşov i-ar fi împrumutat pe membrii asociaţiei Pro Braşov cu 1,65 miliarde de lei vechi (165.000 RON), pentru constituirea societăţii, asociaţia gajînd cu pachetul de acţiuni.

Banii împrumutaţi ar fi fost viraţi în contul lui Neculaie cu o zi întîrziere faţă de înţelegere, din cauza unor greşeli la numărul contului, iar omul de afaceri a înregistrat imediat, pe numele său, cele 80 de procente din uzină, devenind din acel moment acţionar majoritar al Pro Roman, firma care administrează uzina. Membrii asociaţiei Pro Braşov au susţinut, însă, că suma datorată lui Neculaie a fost achitată în termenul convenit, iar confuzia cu numărul contului a fost provocată intenţionat de Ioan Neculaie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite