EXCLUSIV Una dintre persoanele dispărute în masacrul din Norvegia este o tânără din Codlea UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre persoanele dispărute în cazul atacurilor dementului din Norvegia, Anders Behring Breivik, suspectul în cazul atacurilor mortale, este şi o tânără a cărei mamă este originară din Codlea, iar tatăl este norvegian.

Filmul celei mai sângeroase zi din Norvegia

UPDATE, ORA 10.30 Codlenii şi prietenii fetei intenţionează să organizeze, joia aceasta, o comemorare în memoria victimelor atacurilor din Norvegia şi să fie alături de familia lui Karin. „Joi organizăm o comemorare pentru victimele masacrului şi ne vom ruga pentru Karin Elena Holst. Vom păstra intimitatea familiei şi vom spera, alături de ei, ca fata să fie găsită teafără", a spus Erwin Albu, fost consilier local Codlea.

Prietenii fetei au urcat un filmulet cu mesaje pentru Karin şi familia ei, pe Youtube.

Karin Elena Holst împlineşte 16 ani în data de 18 august. Fata se înscrisese de câteva luni în Partidul Laburist şi participa la întâlnirea unde au fost împuşcaţi zeci de tineri.

Mama adolescentei este originară din Codlea, iar mătuşa Karinei locuieşte şi acum în municipiul de lângă Braşov. Tânăra avea o mulţime de prieteni în ţară.

image

Imagini cu românca dispărută în urma masacrului de pe insula norvegiană Utoya

Prietenii Karinei au făcut o pagina care îi este dedicată pe Facebook, pentru cei care vor să lase mesaje familiei.

Karin Elena Holst, născută la 18 august 1995 în Norvegia, mama fiind braşoveancă şi tatăl norvegian, a petrecut mai multe vacanţe în ultimii ani în Municipiul Codlea. Aici se află stabilită şi familia din partea mamei, iar Karin îşi vizita adesea rudele.

Karin Elena Holst se înscrisese în urmă cu mai multe luni în organizaţia de tineret a Partidului Laburist din Norvegia, care organiza o conferinţă cu peste 600 de tineri pe insula din Oslo, unde teroristul , îmbrăcat în uniformă de poliţist, a început să tragă în cei prezenţi.


În acele momente, Karin şi-a contactat familia telefonic, spunând că se trage în ei, convorbirea întrerupându-se brusc. De vineri nimeni nu mai ştie nimic despre Karin.

Citiţi şi:

Norocul unei românce în oraşul morţii

O româncă povesteşte pentru „Adevărul“ cum a scăpat ca prin urechile acului de tragedia din Norvegia şi care este acum atmosfera în „locul unde nu se întâmpla nimic“.

O tânără româncă din Oslo, îngrozită de atentate: „Am fost în zona exploziei cu puţin timp înainte!“ GALERII FOTO

Elena Botoşineanu, o constănţeancă de 25 de ani, se află în Oslo şi relatează pentru cititorii „Adevărul“ care este starea de spirit din capitala Norvegiei lovite brutal de atentate.

Botoşăneanul Ovi despre tragedia din Norvegia: „ Copiii mei erau la Oslo în ziua atentatului!"

Cântăreţul  stabilit în Norvegia, care a reprezentat România la Eurovision 2010 alături de Paula Seling, este în stare de şoc mai ales că familia sa era în capitala Norvegiei în ziua tragediei.

Pelerinaj la Oslo, în zona atentatului: flori şi lumânari pentru victime

Oslo încearcă să depăşească şocul produs de atentatele brutale ce au însângerat Norvegia. Zona administrativă Regjeringskvartalet, unde vineri după-amiază o explozie a distrus clădiri şi a ucis oameni, este acum închisă traficului.

Un ieşean la Oslo: „Norvegienii răspund la durere cu demnitate“ GALERIE FOTO

Acesta povesteşte cu calm despre clipele tragice prin care trece întreaga ţară şi despre modul în care norvegienii fac faţă situaţiei. Demnitatea cu care norvegienii îşi plâng morţii l-a impresionat pe ieşean.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite