Cazul Huidu: procurorii merg pe viarianta neadaptării vitezei. Vedeta nu-şi aminteşte ce viteză avea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şerban Huidu foto: Stelian Grăjdan
Şerban Huidu foto: Stelian Grăjdan

Anchetatorii vor să afle ce viteză a avut maşina condusă de Şerban Huidu şi cum s-a produs accidentul. Vedeta TV a susţinut în toate declaraţiile oficiale că maşina a derapat.

Expertiza va stabili exact împrejurările în care s-a produs accidentul. „S-a dispus efectuarea unei expertize tehnice privind împrejurările în care s-a produs accidentul rutier. Obiectivele expertizei dispuse au avut în vedere inclusiv cererile formulate de aparţinătorii victimelor. Expertiza dispusă urmează a fi efectuată de experţi ai laboratorului interjudeţean din cadrul Institutului Naţional de Expertiză Criminalistică", se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Click pe imagini pentru fotogalerie

image
image
image

Potrivit avocatului lui Huidu, Ion Mânjină, o expertiză tehnică auto poate dura între o lună şi trei luni, în funcţie de complexitatea cazului. „În acest caz este posibil ca experiza să dureze câteva luni, fiind un caz foarte complex. Este foarte afectat şi este o perioadă foarte grea pentru el. E o chestiune de timp şi nu se ştie când îşi va reveni şi dacă îşi va reveni vreodată", a spus avocatul.

Huidu susţine că maşina sa a derapat


Până la finalizarea expertizei anchetatorii merg pe varianta că Huidu nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, având în vedere faptul că şoseaua era acoperită cu mâzgă şi afară fulguia. În cele două declaraţii care le-a dat până acum, una în faţa poliţiştilor şi alta în faţa procurorilor, Huidu susţine că nu îşi aminteşte ce viteză avea.

Cine erau victimele lui Huidu

„Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că, la data de 16.10.2011, în timp ce se deplasa pe DN 1, în dreptul km. 149 din direcţia Predeal spre Braşov, aflat la volanul unui autoturism, învinuitul, în urma neadaptării vitezei la condiţiile de drum (carosabil ud), a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu o Dacia Logan ce venea din sens opus. În urma impactului a rezultat decesul ocupanţilor autoturismului Logan" se mai arată în comunicatul anchetatorilor.

Huidu riscă opt ani de puşcărie

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite