Huidu susţine că maşina a derapat. Aflaţi ce urmează în ancheta accidentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şerban Huidu a sosit azi dimineaţă la Parchetul Local din Braşov. Foto: Stelian Grăjdan.
Şerban Huidu a sosit azi dimineaţă la Parchetul Local din Braşov. Foto: Stelian Grăjdan.

Şerban Huidu a sosit la Braşov exact la 9.30,. ora la care fusese citat. A fost audiat timp de două ore. A susţinut ce a declarat şi luni în faţa poliţiştilor, respectiv că maşina a derapat şi că nu ştie ce viteză avea.

UPDATE 14.35 Huidu a precizat că va depune la dosar actel medicale după ce acestea vor fi traduse având în vedere că acestea provin de la spitale din străinătate.Între timp ancheta în dosar continuă, primul pas fiind expertizarea maşinii lui Huidu.

„În perioada următoare, urmează a fi stabilite obiectivele pentru efectuarea expertizei tehnice auto. Având în vedere că aceasta presupune citarea tuturor părţilor (inclusiv a aparţinătorilor victimelor), în cursul săptămânii viitoare va fi posibilă stabilirea obiectivelor în vederea efectuării expertizei. Învinuitul a precizat că va depune la dosarul cauzei actele medicale, după ce în prealabil vor fi traduse, având în vedere că acestea provin de la unităţi medicale din străinătate", se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. .

UPDATE 11. 45 Şerban Huidu a dat o declaraţie în faţa procurorilor în care a susţinut exact acelaşi lucru pe care l-a spus şi poliţiştilor, respectiv că maşina a derapat şi că nu ştie ce viteză avea. Întrebat cum se simte Şerban Huidu, fratele său a spus doar atât: „Cum se poate simţi un om care trece prin aşa ceva?". Fratele lui Huidu a mai spus că nu ştie cum s-a produs accidentul.

UPDATE 10.00 Şerban Huidu a sosit la Braşov exact la 9.30,. ora la care fusese citat. Nici el şi nici avocatul său nu au dorit să facă vreo declaraţie. Lui Şerban Huidu ii vor  aduce la cunoştinţă în mod oficial învinuirile care i se aduc. Huidu a fost însoţit de fratele său şi de avocatul Ioan MânjinăŞerban Huuidu arăta obosit. Era încercănat şi după cum a spus avocatul lui în urmă cu două zile este distrus şi regretă enorm cele întâmplate. Deşi are dovadă de la poliţie şi ar putea conduce, Huidu nu a făcut-o. A venit însoţit de fratele său, care a şi condus maşina.

Şerban Huidu foto: Stelian Grăjdan

Click pe poze pentru mai multe imagini cu Şerban Huidu

În următoarea perioadă va fi desemnat şi un specialist de la Corpul Experţilor de pe lângă Tribunalul Braşov care va face expertiza tehnică a maşinii, expertiză care va stabili atât viteza cu care a circulat maşina condusă de Huidu, cât şi care au fost cauzele exacte ale accidentului. „Se vor mai audia martori şi se va dispune expertiza tehnică a maşinii", a spus Carmina Reit, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov. Până acum, în afară de familia Huidu, au mai fost audiate opt persoane.

În funcţie de probele existente la dosar se mai poate dispune efectuarea de teste şi expertize, dacă este cazul. „Pe parcursul cercetărilor se mai pot dispune expertize criminalistice suplimentare. Dacă se va impune se va face şi o evaluare medicală a domnului Huidu", a mai spus Carmina Reit.

Click pe imagini pentru fotogalerie

image
image
image

În final, procurorii trebuie să decidă dacă Huidu este vinovat de accident. Dacă este considerat responsabil, se va întocmi un rechizitoriu şi Huidu va fi trimis în judecată. Dacă se va considera că nu este vinovat atunci se va dispune scoaterea de sub urmărire penală. „Nu se poate preconiza durata de soluţionare a dosarului. Noi încercăm cât mai repede posibil" a completat Carmina Reit.

În astfel ce cazuri anchetele pot dura ani întregi

Un exemplu în acest sens este cazul unui muncitor care conducea o basculantă în anul 2008 şi participa la construcţia Ocolitoarei Braşovului. Bărbatul a accidentat mortal un coleg. Abia săptămâna aceasta a fost trimis în judecată.

Şerban Huidu a declarat la poliţie că maşina sa a derapat. SUV-ul nu avea cauciucuri de iarnă

Declaraţii contradictorii în dosarul accidetului lui Huidu. Se vehiculează viteze de la 70 km/oră la 100 km/oră

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite