Omul de afaceri Ioan Neculaie, condamnat pentru ucidere din culpă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul fabricii de camioane Roman SA a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare, pentru ucidere din culpă, după ce o persoană a murit într-un accident de muncă pe platforma Roman. Neculaie a mai fost condamnat, anul trecut, la patru ani de închisoare cu suspendare, fiindcă a construit ilegal Sala NATO din Poiană.

UPDATE 17.50 Acidentul de muncă pentru care a fost condamnat Neculaie s-a petrecut în martie 2008, atunci când un muncitor, in vârstă de 40 de ani, a murit când tăia coşul de evacuare al unei centralei termice, după ce una dintre bucăţi a căzut peste el.

Contactat telefonic, Neculaie a precizat că nu are cunoştinţă despre această sentinţă, iar după ce va avea mai multe informaţii, cel mai probabil va face recurs la instanţă. Decizia emisă de Judecătoria Braşov poate fi într-adevăr, contestată.

Neculaie a primit 5 luni de închisoare pentru neluarea măsurilor prevăzute de Legea protecţiei muncii şi un an şi şase luni pentru ucidere din culpă, pedeapsa rezultantă fiind de 1,6 ani de închisoare, cu supendare. În acelaşi dosar a fost condamnat la un an şi trei luni de închisoare şi unul dintre directorii din subordinea omului de afaceri, Aurelian Ragabeja, după cum informează brasovultau.ro.

Citeşte şi:

Ioan Neculaie, patru ani de închisoare cu suspendare, pentru Sala NATO, construită ilegal

Neculaie face legea la Roman: „Să vă ştergeţi la c.. cu hotărârile judecătoreşti"

„Război total" pentru uzina Roman

Societatea implicată a fost condamnată la 50.000 de lei amendă penală pentru neluarea măsurilor prevăzute de Legea protecţiei muncii şi 70.000 de lei pentru ucidere din culpă. Pe latură civilă, concubina victimei va primi 8.500 euro daune morale şi 1.500 de euro daune materiale, care vor trebui achitate de cei doi inculpaţi.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite