Neculaie face legea la Roman: „Să vă ştergeţi la c.. cu hotărârile judecătoreşti “

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultima ședință de AGA de la Pro Roman s-a transformat într-un circ, în care Neculaie s-a lansat urlând în invective la adresa lui Ioan Olaru, președintele Asociației Pro Brașov, care deține, prin sentință definitivă și irevocabilă, 80% din acțiunile de la Pro Roman.

Săptămâna trecută, pe data de 23 ianuarie, Neculaie a convocat şi o Adunare Generală Ordinară a Acţionarilor şi o Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor societăţii Pro Roman, adunări la care membrii Asociaţiei Pro Braşov, deţinătoarea a 80% din acţionariatul societăţii care administrează Roman, au fost anunţaţi că nu au drept de reprezentare. În primul rând, procedura de convocare a fost ilegală. Un vicepreședinte al CA nu poate convoca AGA, acest lucru putând fi făcut doar de președintele CA sau acționarul majoritar (în cazul de față Asociația Pro Brașov, condusă de Ioan Olaru), după cum informează newsbv.ro.

Neculaie, „detronat“ de instanţă

Curtea de Apel Craiova, prin decizia nr. 2252/19 decembrie 2011, a respins ca nefondată cererea formulată de Ioan Neculaie pentru SC Pro Roman SA Brașov, firmă care administrează parcul industrial de la Roman, în procesul cu Asociația Pro Brașov, reprezentată de omul de afaceri Ioan Olaru. Practic, toate manevrele făcute de-a lungul timpului de Neculaie, ca să pună mâna pe activele fostei societăți producătoare de autocamioane sunt nule, pornind de la modificarea actului constitutiv din 16.07.2004 al SC Pro Roman SA, hotărârile Audunării Generale a Acționarilor prin care Neculaie s-a numit unic administrator, și până la mai multe majorări ale capitalului social, care i-au permis lui Neculaie să devină acționar majoritar și apoi să facă „legea“ în cadrul societății. Conform deciziei instanţei, Ioan Olaru rămâne acţionarul majoritar la Pro Roman. Termenele se judecă astăzi la Tribunalul Braşov.

Citeşte şi:

În războiul cu Olaru, Ioan Neculaie a pierdut uzina Roman

Se cere falimentul Roman

De cealaltă parte, Ioan Olaru, preşedintele Asociaţiei Pro Braşov, îl acuză pe Neculaie că doreşte că aducă voit în faliment societatea Roman SA la care a pierdut pachetul majoritar prin hotărâre definitivă a instanţei din Craiova. Olaru a susţinut că falimentul a fost cerut de o societate patronată tot de Ioan Neculaie, dar şi de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM).

Ioan Neculaie, patru ani de închisoare cu suspendare, pentru Sala NATO, construită ilegal


Iată un fragment din discuțiile purtate de Neculaie cu reprezentantul asociației Pro Brașov la ultima AGA, prezentat de newsbv.ro:

Avocat Pro Brașov – Există o hotărâre prin care Asociația are 80% din acțiuni
Neculaie - Eu sunt de la facerea lumii. eu am semnat tot. Ce p… mea hotărâre. Voi nu aveți niciun c…t din Roman.
Avocat Pro Brașov – Este vorba de hotararea prin care Asociatia are 80% din Pro Roman
Neculaie - Păi da, din Pro Roman, din Roman nu are nimic. Iar Pro Roman intră în insolvență, pe 30 se judecă și a supt-o. Nu mai ia nimic. Pai cum, muncea mea de opt ani de zile aici cu 4000 de oameni să-i dau la dispoziție lui Olaru? Tu-ți morții mă-tii să-ți f… eu de nenorocit. Adică ne-am chinuit opt ani aici și vine el. Că s-a lăudat prin oraș că vine și îmi ia biroul, Tu-ți morții mă-tii de nenorocit…
(…)
Vine… Ce dreacu bă? Aici banu vorbeste bă! (dă cu pumnul în masă) Ai depus banul, ești asociat, nu ai de pus banii, esti o p…
Avocat -Totuși, nu putem trece peste niște hotărâri judecătorești (rămase definitive)…
Neculaie – Hai să-ți spun ceva: Să vă ștergeți cu ele la cur. Că nu mai ai ce să faci cu ele. Și pe aia de la Alba-Iulia se chinuie de doi ani să o aplice și nu au făcut nimic.
Avocat - Pai lasă asociaţia să le aplice
Neculaie – Păi cum să-i las să aplice. Ce să aplice? Pe munca mea? Hai să nu mai pierdem vremea cu discuții degeaba.
Avocat – Bun, ma bucur ca ti-ai revenit
Neculaie – Eu nu mi-am revenit. Ce mi-a făcut el cu procesul ăla penal (în care a fost condmnat la patru ani de închisoare cu suspendare – n.r.) eu nu mi-am revenit și nu-mi mai revin niciodată. Dar pe golanul ăsta (Olaru – n.r.) când îl prind îl bat de se c… pe el. Să n-am spectatori. Dar dacă îl prin îi f.. o mamă de bătaie băga-și-ar p… în mă-sa de se c… pe el.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite