EXCLUSIV Părinţii rugbistului mort: „Îi dăm în judecată pe vinovaţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Grădinaru, rugbistul braşovean de 19 ani, a murit ieri dimineaţă, după o suferinţă de câteva luni.Părinţii tânărului, răpuşi de durere, acuză clubul la care acesta a jucat, de nepăsare, iar pe medicii care l-au îngrijit, de neglijenţă şi speră ca băiatului lor să i se facă dreptate, măcar după moarte.

CITEȘTE ȘI

Durere, remuşcări şi neputinţă, în familia rugbistului dispărut FOTOGALERIE

Tatăl rugbystului mort în spital spune că fiul lui a fost abandonat de federație și tratat prost în spital

Rugbystul Alexandru Grădinaru a murit la Spitalul Pelican din Oradea


Medici versus familie în cazul rugbystului Alexandru Grădinaru, mort la Oradea

Pentru Alexandru Grădinaru, pasiunea lui a fost cea care i-a adus coşmarul. Băiatul de 19 ani juca la CS UAV Arad, în echipa de juniori. La un meci cu echipa de seniori din Baia Mare, Alexandru a fost introdus în teren, iar un adversar l-a accidentat grav. Trei vertebre ale coloanei sale au fost deplasate. Apropiaţii rugbistului spun că medicii au greşit atunci, încă de la acordarea primului ajutor.

image

„Clubul este vinovat de accidentul produs pe terenul de joc, iar modul în care i-au fost acordate primele îngrijiri este condamnabil. Ambulanţa a plecat târziu, de acolo a început tot răul. După ce a ajuns la spital, ar fi trebuit operat de urgenţă, dar nu a fost operat decât la 22 de ore după. Am sperat până în ultima clipă, degeaba. Complicaţiile l-au omorât, înainte de a mai apuca să îl ducem pe Alexandru în străinătate pentru tratament", spune printre lacrimi Viorel Grădinaru, tatăl tănărului rugbist.

image
image

Sportivul a fost internat luni de zile la Spitalul Judeţean din Timişoara. Părinţii băiatului sunt convinşi că modul în care a fost tratat aici i-au grăbit sfârşitul.

„Suntem hotărâţi să facem lumină în cazul morţii copilului nostru. Ne vom îndrepta în instanţă împotriva clubului şi chiar împotriva cadrelor medicale care au greşit în cazul lui. Nu ne interesează banii, vrem doar să se facă dreptate pentru copilul nostru", adaugă tatăl rugbistului.

Direcția de Sănătate Publică Bihor face o anchetă cu privire la moartea tânărului rugbyst. "Am început să strângem datele. Mâine vom avea rezultatele", a declarat Marius Pîrcioagă, directorul Direcției de Sănătate Publică Bihor.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite