Durere, remuşcări şi neputinţă, în familia rugbistului dispărut FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rudele şi cunoscuţii rugbistului de numai 19 ani trec printr-o suferinţă greu de descris în cuvinte.

CITEȘTE ȘI

EXCLUSIV Părinţii rugbistului mort: „Îi dăm în judecată pe vinovaţi“


Medici versus familie în cazul rugbystului Alexandru Grădinaru, mort la Oradea


Alexandru Grădinaru va fi înmormântat duminică, la ora 13.00, la Braşov. În urma lui rămân însă un puhoi de lacrimi şi o sumedenie de întrebări fără răspuns.

image

„Rugby-ul a fost viaţa lui. Am avut o minunăţie de băiat şi l-am pierdut, dintr-o prostie. Băiatul meu nu trebuia să moară. Sistemul sanitar din ţara asta este de vină pentru moartea copilului nostru", spune revoltată Mioara Grădinaru, mama sportivului decedat.

image

 „L-am crescut de când avea şase luni, e sufletul meu. Mi-au spus că este bine, eram sigură ca se face bine. Nu l-am văzut deloc cât a stat în spital. Era o bunătate de băiat. Niciodată nu mă lăsa să fac nimic, făcea el toată treaba", mărturiseşte Gherghina Tudor, bunica sportivului.

image

Sora tânărului îşi aminteşte de pasiunea fratelui său şi de ardoarea cu care a luptat ca să trăiască.

„Tatăl meu nu a vrut să îl lase să plece la Arad, i-a propus să rămână acasă, ca să se ocupe de magazinul pe care îl au părinţii mei. Nu a putut nimeni însă să îi schimbe dorinţa de a continua cu acest sport. În spital, a sperat tot timpul, a vrut să trăiască. S-a luptat mult, enorm de mult", a spus Andreea Grădinaru, sora rugbistului.

image

Şi colegi tânărului sunt răpuşi de durere.

„Am jucat împreună zece ani. Era coechipierul şi prietenul meu. Era un jucător foarte bun, foarte tehnic. A fost de foarte multe ori căpitanul echipei şi ştia ce să facă pentru un joc reuşit. Este incredibil ce s-a întâmplat", spune Claudiu Petrişor, unul dintre prietenii rugbistului.

image

Alexandru Grădinaru va lua în mormânt mingea de rugby cu care a învăţat să joace.

image

Un alt jucător de la Arad a trecut printr-o situaţie similară

În urmă cu şase ani, Liviu Constantin, un alt rugbist, legitimat la echipa din Arad, a suferit o accidentare la coloana vertebrală.

Bărbatul a vrut să se opereze, însă a aflat că intervenţia chirurgicală nu se poate face în ţară.

„Operaţia era foarte scumpă şi nu a putut să adune suma necesară. Operaţia i-ar fi redat posibilitatea de a juca în continuare. Pentru că nu a avut bani, a renunţat la sport. A fost înfrânt ca sportiv de un sistem sanitar care a fost pus la pământ. Din fericire, vărul meu, Liviu Constantin, trăieşte, are o familie şi duce o viaţă normală", a declarat Adrian Atomei, consilier local Primăria Braşov.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite