VIDEO Scandalul continuă la Spitalul Judeţean Brăila: angajaţii au creat o busculadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La spitalul judeţean Brăila continuă protestele şi miercuri după ce, cu o zi în urmă, angajaţii au ieşit în stradă şi s-au luptat chiar şi cu jandarmii.

Salariaţii sunt îngrijoraţi de tăierea sporurilor, încă de dimineaţă ieşind în stradă aproximativ 100 de angajaţi. Manifestanţii au spus că oamenii din conducerea spitalului refuză să dialogheze.

Mai citiţi şi:

Ministrul Sănătăţii a trimis Corpul de Control la Spitalul din Brăila

Riscul de moarte clinică planează şi asupra Spitalului Judeţean din Timişoara

Grevă în primăriile din Vrancea! 500 de oameni au luat cu asalt Prefectura şi se pregătesc de un marş pe bd. Independenţei

Pentru a afla tot ceea ce se întâmplă la Spitalul Judeţean Brăila accesaţi acest link...

Scandalul a început după ce asistenţii medicali au aflat că managerii au de gând să disponibilizeze 150 de angajaţi, iar veniturile lor ar urma să fie reduse din nou, după tăierea de 25%.

Jandarmii şi angajaţii au avut un nou conflict cu forţele de ordine. O parte dintre angajaţi au încercat să intre în unitate şi s-a creat o busculadă cu agenţii de pază ai spitalului, care au încercat să îi împiedice.

Asistenţii se plâng că noii manageri, puşi în fruntea spitalului pe criterii politice, i-au adus în sapă de lemn. "Am avut director bun, domnul Mihăilescu. L-au dat jos, politic, m-aţi înţeles? Era un director extraordinar de bun. Nu ne dădea afară, nu ne lua din sporuri, absolut nimic", a declarat unul dintre cadrele medicale pentru Realitatea.

O delegaţie a asistenţilor se va întâlni miercuri cu managerii spitalului.

Ce s-a întâmplat în urmă cu 24 de ore:

Greva spontană de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila s-a transformat într-o adevărată luptă pentru supravieţuire.

Peste 200 de angajaţi ai unităţii spitaliceşti au ieşit în curte pentru a protesta împotriva deciziei de disponibilizare şi de diminuare a salariilor. Au încercat să intre cu forţa în biroul managerului Rodica Sin, dar au fost opriţi de oamenii legii cu gaze lacrimogene.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite