Update: FOTO Grevă în primăriile din Vrancea! 500 de oameni au luat cu asalt Prefectura şi se pregătesc de marş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 40 de edili din judeţ au venit la Prefectură împreună cu tot personalul pentru a protesta faţă de ultima rectificare bugetară. Edilii locali nu renunţă şi spun că vor închide primăriile la 1octombrie pe termen nelimitat dacă nu primesc banii înapoi.

UPDATE: Delegaţia primarilor protestatari a susţinut o conferinţă de presă împreună cu prefectul judeţului Ion Oprea pentru a discuta despre situaţia administraţiilor locale. Direcţia de Finanţe Publice Vrancea şi-a schimbat socotelile şi a restituit patru milioane de lei din cei 34 de milioane pe care i-a retras din bugetul primăriilor.

Cele patru milioane au fost realocaţi câtorva primării din judeţ însă edilii locali nu renunţă la proteste până nu îşi primesc toţi banii înapoi. Au planificat mai multe acţiuni de protest pentru săptămânile următoare în judeţ dar şi în capitală şi au anunţat că de la întâi octombrie vor închide primăriile pe termen nelimitat, chiar şi şcolile întrucât, spun ei, nu au bani pentru lemne să asigure încălzirea la iarnă.

Primarii însoţiţi de angajaţii lor au organizat astăzi şi un miting de protest pe bulevardul Independenţei din Focşani. Circulaţia rutieră a fost întreruptă pe un sens de mers.

image

"Nici un primar nu îşi permite să cheme copiii la şcoală în frig iarna. dacă nu avem lemne vom fi nevoiţi să închidem şi şcolile. Suntem mulţi dintre noi care nu am dat salariile la oameni în primării de trei luni. Bani nu avem", a declarat preşedintele Asociaţiei Comunelor din Vrancea, Valerică Zamfirescu, primar în comuna Slobozia Bradului.

Mai bine de jumătate din primarii judeţului au protestat astăzi în faţa Prefecturii faţă de rectificarea bugetară negativă impusă de Ordonanţa de Guvern nr. 18 din 2010 în urma căreia administraţiilor locale vrâncene le-a fost retrasă de la buget suma de 34 de milioane de lei, bani ce proveneau din banii din TVA alocaţi pentru ultimul trimestru al anului.

Pe parcursul protestului, primăriile au fost închise întrucât, edilii locali au adus cu ei tot personalul din unităţile pe care le conduc.

image

Primarii susţin că nu mai au bani de salarii, pentru plata utilităţilor şi nici pentru indemnizaţiile asistenţilor maternali sau pentru lemnele pentru încălzirea în şcoli.41 de primari din cei 68 câţi sunt în total în judeţul Vrancea au semnat actul prin care Guvernul este înştiinţat că primăriile vor fi închise de la întâi octombrie dacă nu primesc banii retraşi, înapoi. Protestatarii au cerut autorizaţie şi pentru un marş de protest pe bd. Independenţei.

image

„Este inadmisibil să îmi dai doar patru miliarde când eu am cheltuieli de 40 de miliarde de lei vechi. Oricum bugetul nu ajungea până la 31 decembrie. Cu ultima rectificare nu ajungem până la 31 decembrie. Oamenii mei au salarii de 450 de lei şi mai mult de lucru. În acest ritm murim cu toţii" , ne-a spus Ştefan Moscu, primarul din comuna Cîrligele.

Citiți și: Bugetele primăriilor din Vrancea, reduse de două ori

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite