Bugetele primăriilor din Vrancea, reduse de două ori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăriile din judeţul Vrancea au primit încă o palmă! Li s-a redus din nou bugetul în şedinţa ordinară de aseară a Consiliului Judeţean cu încă 25 %, ca urmare a aceleeaşi ordonanţe guvernamentale nr. 18 din 2010 care a adus rectificări bugetare negative.

Prin "repartizarea pe unităţi administrative - teritoriale a influenţelor asupra sumelor alocate judeţului Vrancea din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale, urmare aplicării prevedrilor O.G. nr. 18/2010 cu privire la rectificarea bugetului de stat", aşa cum este menţionat în hotărârea consiliului judeţean, celor 68 de primării din judeţ li s-au retras banii din TVA pe trimestrul patru al anului, adică aproape patru milioane de lei.

Cei mai mulţi bani vin de la oraşe

Raportat la bugetele alocate la începutul anului, aşa cum era de aşteptat, cele mai mari sume de bani retrase în cadrul rectificării bugetare negative provin de laprimăriile de oraşe. De la unitatea administrativ - teritorială Odobeşti s-a retras suma de 124.000 de lei, de la Panciu 108.000 lei iar de la Mărăşeşti şi Adjud câte 93.000 de lei. Cele mai păgubite primării din mediul rural sunt Cîrligele cu 52.000 de lei, Soveja cu 33.000 de lei şi Ploscuţeni cu 26.000 de lei.

Proiectul a stârnit discuţii aprinse între consilieri pe marginea rectificării bugetare însă a fost votat cu o singură abţinere. Reducerea bugetelor în primăriile şi aşa în colaps, cu 25 % înseamnă mult ţinând cont că în majoritatea cazurilor, bugetul în primăriile din mediul rural nu depăşeşte 200.000 de lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite