Reacții în lanț: Judecătorul demisionar este susţinut de toţi colegii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Niţă, 34 de ani, fost vicepreşedinte al Judecătoriei, este primul judecător român care protestează părăsind magistratura. El reclamă presiunile care se fac asupra Justiţiei. Aseară, a mers la CSM, pentru a-şi motiva gestul. El spune că nu sunt respectate hotărârile judecătoreşti şi drepturile omului.

"Am făcut ceea ce doamna Macovei ne-a cerut să facem, dacă nu ne convine să plecăm din sistem!", şi-a început juristul declaraţia.

Salariile unor judecători bat până şi salariile miniştrilor

Florin Niţă, ocupant al funcţiei de vicepreşedinte al Judecătoriei brăilene din octombrie 2009, şi-a anunţat demisia, pentru prima dată pe 2 iunie a.c. Ba chiar a publicat pe blogul personal o scrisoare deschisă adresată Statului roman.

Ieri, a fost chemat la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). "Demisia este un act care nu se susţine. Sunt primul judecător care o face, acum, la CSM", ne-a spus Niţă.

Averile polițiștilor: Şeful Poliţiei a făcut bani din misiuni de luptă în teatrele de război

"M-au deranjat declaraţiile recente ale ministrului de Finanţe că judecătorii se fac responsabili pentru aplicarea măsurilor. Aveam un salariu de 6.000 de lei şi rate lunare de 500 de euro", a susţinut Florin Niţă.

UPDATE Premieră în România: Vicepreşedintele Judecătoriei din Brăila a demisionat în semn de protest faţă de sistem

Renunţă la banii Statului în mod deliberat pentru că se simte insultat: "Ieşirile instituţiilor publice sunt adevărate insulte. Autorităţile ne sfidează, nu respectă hotărârile judecătoreşti, nu respectă drepturile omului. Am lucrat, în 2005, cu doamna Macovei, la Minister, iar acum nu fac decât să fac ceea ce a cerut. Plec! Deşi nu am nicio perspectivă profesională", a mai spus Niţă.

Infernul săracilor made in România anilor 2010/Vezi aici cum trăiesc primii oameni din calea Dunării

Florin Niţă nu este căsătorit, nu are copii, dar îi deplânge pe aceia care rămân în Justiţie.

Susţinere

Adrian Vank, preşedintele Judecătoriei Brăila, îşi susţine fostul coleg: „În mod firesc pierdem cu toţii un coleg, iar la nivel general, recesiunea aceasta pentru Judecătoria Brăila aduce pe lângă pierderea unui procent din salariu şi pierderea unui profesionist".

Aberant: 10.000 de lei, salariu de medic legist plătit mai bine decât ministrul Sănătăţii şi decât şeful statului

„Nu ştiu ce ne face pe cei care îţi împărtăşim ideile să mai rămânem în sistem. Poate iluzia că nu e încă totul pierdut, dar iluzia asta mărturisesc că se îndepărtează şi de mine, şi de foarte mulţi colegi ai noştri", transmite Adina Daria Lupea, de la Curtea de Apel Cluj.

Avocatul Raluca Lazăr din Sibiu spune: „Reprezentaţi, din punctul meu de vedere, o minoritate în profesia dumneavoastră".

Exclusiv: Mărturie de violator: „I-am spus că-l voi omorî, că am mai făcut puşcărie!”

Florin Niţă vrea să intre în Baroul Avocaţilor din Brăia, dar nu pentru asistenţă, ci pentru consultanţă.

O familie întreagă la Finanţele din Brăila. Vezi aici averile de care dispune un neam instalat în instituţia care reprezintă Statul

CITEŞTE DIN BRĂILA ŞI:

Puşcăriaşii-actori din "Eu când vreau să fluier, fluier" nu au fost lăsaţi să mănânce şi să bea după premieră (VIDEO/FOTO)

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite