Averile polițiștilor: Şeful Poliţiei a făcut bani din misiuni de luptă în teatrele de război

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul şef Cătălin Chivu este cel mai bogat dintre poliţişti, dar recunoaşte că a făcut bani în Kosovo.În Inspectoratul de Poliţie al Judeţului, ierarhia se păstrează şi în materie de averi şi salarii. Cei care au luptat afară au conturi frumoase în euro, nu şi salarii, însă, chiar dacă unii sunt mândria instituţiei.

Exclusiv: Secretar de Primărie cu salariu aproape egal cu al preşedintelui Traian Băsescu

Comisarul şef Cătălin Chivu a avut în anul 2009 un venit de 97.352 lei la care se adaugă 2.874 lei indemnizaţia ca membru al Autorităţii Tutelare de Ordine Publică.

Deţine în proprietate un teren intravilan de 882, 05 mp, pe care l-a cumpărat împreună cu soţia.

Este singurul poliţist fără datorii.

Exclusiv: Un plutonier care a luptat în Afganistan şi Irak recunoaşte: „Plec în misiune pentru bani!"

Are un cont de peste 60.000 de euro. Este unul dintre puţinii cursanţi FBI din ţară şi a avut misiuni în Kosovo.

„Toată averea pe care o deţin este publică, la vedere şi este dobândită în mod adsolut licit. Salariul este conform funcţiei iar persoanele interesate pot consulta acest lucru pe site-ul Minsiterului Administraţiei şi Internelor. În plus, în perioada 2000-2002 am desfăşurat acţivităţi în străinătate sub egida ONU, fiind plătit, la vremea respectivă, de Natiunile Unite", susţine Cătălin Chivu.

Ciudat: Unul dintre cei mai longevivi primari este plătit mai prost decât o secretară

Modeşti, la Municipiu

Şeful Poliţiei municipiului, comisarul şef Costel Arbunea, locuieşte într-un apartament vechi de dinainte de 1989, de 54 de metri pătraţi pe care l-a cumpărat în rate după revoluţie.

image

Are un autoturism Ford Mondeo şi datorii la bănci de 16.000 Euro şi 76.000 lei.

În 2009 a realizat un venit de 76.538 lei.

„Este venitul realizat din salariu. Lunar plătesc datoriile la bănci. Totul este trecut în declaraţia de avere pentru că nu am nimic de ascuns" ne-a declarat comisarul şef Costel Arbunea.

Ruşine: Achiziţii publice cu sume exorbitante/Un litru de apă în caz de urgenţă costă cât o bere

Locuiesc la serviciu

Săracii Poliţiei se găsesc la ţară.

După reducerea de 25% mulţi vor fi mai prost plătiţi decât muncitorii cu opt clase sau femeile de serviciu dintr-o primărie.

Şeful de Post de la Salcia Tudor, agentul principal Cristel Copae, a realizat în 2009 un venit de 19.396 lei şi deţine în proprietate un autoturism Peugeot de 13.000 Euro, cumpărat în anul 2007, la care plăteşte rata până în 2017.

„Nu am casă personală deoarece stau în locuinţa de serviciu aflată la sediul Postului de Poliţie. Aşa că pot spune că sunt de serviciu 24 de ore din 24 pentru că oamenii dacă au nevoie de poliţişti vin şi-mi bat în poartă. În rest, sper să se revină asupra prognozatei reduceri, nu de alta dar noi poliţiştii nu avem voie să avem şi alte ocupaţii economice, aşa că orice venit diminuat se resimte acut. Am doi copii de crescut, nu ştiu cum va fi", ne-a declarat, telefonic, poliţistul.

Ruşine: Pastilele mai scumpe ne trimit bâtrânii în mormânt/ Pensionarii mănâncă ciorbă de ştevie şi renunţă la frigider

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite