Deszăpezire „pe sărite”, dar scumpă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi a nins fără oprire două zile şi două nopţi şi utilajele nu au stat o clipă, străzile nu au arătat aşa cum ar fi trebuit. În ciuda intervenţiei cu un număr mare de mijloace, ninsoarea a dat peste cap planurile autorităţilor. Per-total, deszăpezirea ne costă 6.300.000 lei.

Până acum, în oraş, deszăpezirea a costat 3.300.000 lei şi a fost făcută cu cele trei firme de salubritate. În judeţ, operaţiunea a fost câştigată de Tancrad, cu 3.000.000 lei.
Ca un făcut, duminică între orele 12.30 şi 15.30, s-a înregistrat un record în materie, fiind emisă o atenţionare de Cod Galben de ninsori abundente peste atenţionarea care era deja în vigoare. Pentru a deszăpezi judeţul, firma Tancrad încasează 3.000.000 lei. Toate drumurile au fost închise, la un moment dat.

CITEŞTE ŞI:

Brăila: Ninsori puternice în municipiu, viscol în nordul şi vestul judeţului 

Citeşte aici prognoza meteo din sud-estul ţării

Încărcaţi cu zăpadă, cinci copaci s-au prăbuşit

„În aceste condiţii, am dispus ca maşinile care curăţă zăpada să fie concetrate mai ales pe căile de acces principale şi să fie în permanenţă accesibile spitalele, sediul poliţiei şi al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă", ne-a declarat prefectul Dumitru Popa.

Curios, sâmbătă seara, la Poliţia judeţului nu se putea ajunge decât pe urmele altor maşini.
Primarul municipiului s-a aflat la post toată noaptea de duminică spre luni. Locatarii au ieşit care cum au putut la deszăpezire.

CITEŞTE ŞI:

Drumarii din Brăila au fost învinşi de viscol şi ninsori. Sute de străzi secundare, încă sub nămeţi!

Drumul European 584 Brăila-Slobozia a fost blocat de un TIR

Citeşte aici prognoza meteo din sud-estul ţării

Muncă de Sisif

„Abia după ora 24.00, când ninsoarea s-a mai potolit am reuşit să reîncepem să curăţăm cu spor arterele din municipiu. Până atunci, la nici 10 minute de la trecerea lamelor, zăpada se depunea la loc zădărnicind eforturile", ne-a declarat primarul Aurel Simionescu.

CITEŞTE ŞI:

Vacanţă bruscă: Două şcoli din judeţul Brăila au rămas închise, fiindcă drumurile sunt sub nămeţi

Ruşine: Drumurile din oraşul Brăila sunt şi astăzi pline de gheaţă şi zăpadă!

ORA 16.30 : DE 584 Brăila-Slobozia şi DN 2B Brăila-Buzău au fost blocate TIR-uri

În timpul nopţii s-a acţionat nu numai pe străzile principale ci şi pe arterele secundare pentru a se putea asigura circulaţia maşinilor de la Ambulanţă, Pompieri şi a celor care fac aprovizonarea pieţelor şi a magazinelor alimentare.

Cei mai păgubiţi în ultimele ore au fost şoferii de taxi, care spun că au pierdut mii de lei din cauza drumurilor necurăţate din cartiere.

„Am avut, duminică, comenzi în cartiere şi nu am putut intra pe aleile dintre blocuri. Mulţi din cei care ne-au solicitat au renunţat pentru că nu am ajuns la timp", ne-a declarat Vasile Rotaru, şofer pe un taxi.

La fel, cei care dumnică seara au luat pasageri din gară au lăsat oamenii cu bagaje cu tot la mare distanţă de apartamentele lor pentru că mai ales în carteierele Viziru, Obor şi Radu Negru nu se putea intra pe aleile dintre blocuri.

Deşi pentru anul acesta au fost alocaţi operaţiunilor de deszăpezire 6.300.000 lei, edilii spun însă că mai au suficienţi bani chiar dacă vor mai urma multe zile cu ninsori.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite