Drumul European 584 Brăila-Slobozia a fost blocat de un TIR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drumul European care face lagătura cu municipiul Slobozia şi mai departe cu autostrada A2 a fost blocat la ieşirea din localitatea Valea Cânepii de un şofer care nu a adaptat viteza la condiţiile de trafic şi a derapat ocupând toată şoseaua.

Anunţul a fost făcut de prefectul Dumitru Popa imediat după ce poliţiştii de la Servicul Rutier l-au informat despre caz.

Vestea a venit în timp ce prefectul susţinea o conferinţă de presă în care anunţa măsurile luate la nivelul comandamentului pentru situaţii de urgenţă în cazul ninsorilor abundente care au căzut în întreg judeţul.

„Drumul va fi deblocat imediat, au plecat acolo două utilaje care să repună pe firul de mers mastodontul încărcat cu 40 de tone de fier vechi", ne-a declarat Dumitru Popa

Se circulă mai greu dar se circulă

Se acţionează pe toate drumurile naţionale şi judeţene astfel că se poate circula în condiţii de iarnă pe absolut toate arterele din judeţ. Nu au fost impuse restricţii de circulaţie astfel că de la autoturisme la autotrenurile de mare tonaj, drumurile din judeţul Brăila au rămas deschise traficului.

„Pe drumurile naţionale acţionează 16 utilaje şi 25 de muncitori iar pe cele judeţene sunt 20 de utilaje şi 40 de muncitori", ne-a informat mr. Ştefan Stoian purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea" al judeţului.

„Avem utilajele poziţionate în zonele cheie astfel ca atunci când vântul formează aşa-numitele suluri de zăpadă pe carosabil să putem interveni înainte ca drumul să fie blocat", ne-a asigurat prefectul.

Singurul drum închis este DN 22 Brăila-Râmnicu Sărat. Pe acesta se circulă numai până la ieşirea din judeţul Brăila. Autorităţile din judeţul vecnin,

Buzău, depăşite de evenimente au sistat deszăpezirea drumului până la oprirea ninsorii.

În municipiu echipe de la Seroplant şi ISU acţionează în cartiere unde 16 copaci bătrâni, aflaţi în curţile interioare ale blocurilor s-au rupt şi s-au prăbuşit sub greutatea zăpezii. Nu s-au înregistrat pagube, copacii nu au căzut pe autovehicule sau alte obiective.

Toate localităţile judeţului erau la ora 13.00 alimentate cu energie electrică şi apă potabilă.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite