Botoşani: EXCLUSIV: Mărturia şocantă a ultimei persoane care l-a văzut în viaţă pe pompierul-ucigaş(UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Taximetristul, Marcel Tofan l-a dus pe subofiţerul Gabriel Atodiresei spre pădurea Gorovei unde a fost găsit mai apoi împuşcat. Bărbatul a mers 17 kilometri în maşină în plină noapte cu militarul înarmat care abia şi-a ucis colegul de pază. .Anchetatorii explică de ce au intervenit după şapte ore de la ultima cursă făcută de subofiţer.

UPDATE 11.30.

,, Ne-am temut că a luat călugării ostatici la mănăstirea Gorovei,,

 Poliţiştii susţin că Marcel Tofan a furnizat informaţiile legate de ultima cursă a pompierului-criminal  abia la ora 10.00, după trei ore de audieri. 20 de mascaţi înarmaţi până în dinţi au pornit spre mănăstirea Gorovei locul unde a fost lăsat miercuri noapte subofieţrul Gabriel Atodiresei de către taximestrist.

,, După trei ore de audieri, taximetristul ne-a spus că a dus un militar la ora 3.45 către mănăstirea Gorovei. Nu l-a recunoscut din poze dar am făcut imediat legătura. Am durat până am mobilizat oamenii. Ne-am temut că a a luat călugării ostatici la mănăstirea Gorovei. Avea  atâtea arme asupra sa şi nu riscam,, a spus cms. Şef Mihai Bunduc, adjunctul şefului IJP Botoşani.

UPDATE: ora 11:00

Subofiţerul Gabriel Atodirese s-a împuşcat în cap concomitent cu două pistoale. Militarul şi+a pus armele la Tâmplă şi a tras două cartuşe care i+au zdrobit capul.

"A fost găsit prăbuşit la pământ, îngheţat bocnă şi cu câte un pistol în fiecare mână", a declarat comisarul şef Mihai Bunduc, adjunctul şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani.

Se pare că militarul s-a sinucis în jurul orei 5.00 pentru că la această oră, telefonul său a fost închis.

UPDATE: ora 10.00

Adjunctul şefului ISU Bucureşti a început o anchetă internă la ISU Botoşani pentru a stabili cum a fost posibil ca niciunul dintre cei 25 de pompierinu a văzut şi auzitnimic în noapteacrimei, dar şi cum a fost posibil ca 12 pistoale şi 240 de cartuşe să fie sustrase din magazia unităţii. Peste o oră sunt aşteptate rezultatele anchetei.

Citeşte şi:

Criminalul de la Dorohoi s-a împuşcat în cap într-o pădure de lângă oraş

Bucureşti: Şeful DIICOT: „Avem piste unde se află celalalte arme“

UPDATE Procurorii au emis ordonanţă de reţinere pe numele lui Eugen Preda

Sinucigaş acuzat de trafic de droguri

Imediat după ce şi-a strangulat colegul şi a ascuns armamentul furat din unitate, subofiţerul Gabriel Atodiresei (24 ani) a sunat de pe mobilul său la firma de taxi "Ada" din Dorohoi şi a solicitat o maşină în faţa gării din municipiu. Voia să ajungă la mănăstirea Gorovei în plină noapte.

,, La ora 3.30 am ajuns la gară şi am văzut un tânăr îmbrăcat în uniformă militară albastră. Era singur şi am crezut că este elev la o şcoală militară. Mi-a cerut să îl duc la mănăstirea Gorovei. Era foarte calm şi relaxat. În dreptul pădurii mi-a cerut să opresc maşina că rămâne acolo în câmp. L-am privit cum mergea singur prin zăpadă. Nu a întors o clipă capul",  a declarat Marcel Tofan, taximetrist.

Peste patru ore, taximetristul avea să fie chemat la poliţie unde a aflat pe cine a avut în maşină. Bărbatul crede că a trecut moartea pe lângă el. Acum este în stare de şoc şi nu îi vine a crede că a mers 15 km în plină noapte cu un criminal înarmat.

Ce dezvăluiri mai face taximetristul şi de ce le-au trebuit anchetatorilor şapte ore să îl găsească pe pompier, aflaţi mâine din ziarul Adevărul.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite