UPDATE Procurorii au emis ordonanţă de reţinere pe numele lui Eugen Preda

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O mare parte din armele furate la Ciorlogârla la 29 ianuarie 2009 au fost descoperite în această dimineaţă de procurorii DIICOT. În urma descinderilor, poliţiştii au găsit aproximativ două kilograme de heroină în casa fraţilor Dinu.

UPDATE 20.30  Persoanele care primesc ordonanţă de reţinere sunt acuzate de mai multe infracţiuni, cea mai gravă fiind cea de trafic internaţional de droguri de mare risc, f iind vorba despre constituirea de grup infracţional organizat, învinuiţii riscă pedepse şi între 15 şi 25 de ani de închisoare.

Percheziţiile făcute dimineaţă în cazul Ciorogârla vizează atât furtul de arme de la unitatea militară din Ilfov, cât şi un caz de trafic internaţional de droguri.

UPDATE 20.00  Procurorii au emis ordonanţă de reţinere pe numele lui Eugen Preda, care a ieşit în urmă cu puţin timp din sediul DIICOT declarând că totul este o înscenare, fostul angajat MAI fiind urcat într-o dubă. Preda a declarat că nu are nicio legătură cu furtul armelor de la Ciorogârla şi că nu este vinovat.

UPDATE 19.20  Procurorii au început audierea, duminică seară, a lui Adrian Preda şi a lui Eugen Preda, fostul angajat al MAI implicat, în februarie, în scandalul de la Plaza Mall, cei doi fraţi fiind aduşi de câteva ore la DIICOT în legătură cu furtul armelor de la Ciorogârla, spun surse judiciare.

UPDATE 18.00 Cinci reţinuţi în cazul armelor de la Ciorogârla.

UPDATE 16.15: Prima ordonanţă de reţinere în dosarul privind furtul armelor de la Ciorogârla a fost dată la ora 16.00, pe numele lui Sandu Chiriţă. El este învinuit pentru complicitate la furt, complicitate la deţinere de arme şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, a declarat avocatul său, Dumitru Leonte. Leonte a precizat că clientul său mai are un dosar pentru tâlhărie şi este arestat.

UPDATE: Anchetatori ai DIICOT şi ai Poliţiei au descins, duminică, în 45 de locuri din Bucureşti, Ilfov şi alte judeţe ale ţării. Acţiunea a fost organizată în secret şi s-a extins pe o perioadă de câteva luni. Descinderile au început de dimineaţă la ora 06.00, 25 persoane fiind suspecte în acest caz. Se pare că o mare parte din arme au fost găsite în Chiajna, la un depozit de lemne. O parte dintre arme erau ascunse în Dragomireşti Deal. Anchetatorii au găsit lângă arme şi documente care pot  clarifica dispariţia armelor. Aceştia au găsit 27 de arme, din cele 62 furate de la Ciorlogârla.  În urma descinderii făcute la casa fraţilor Dinu, din Dragomireşti Deal, poliţiştii au găsit aproximativ două kilograme de heroină.

Eugen Preda a fost adus la DIICOT, pentru audieri.  Fratele său, Adrian Preda, a fost şi el dus la DIICOT pentru audieri.

Armele au fost găsite în urma a 8 descinderi în judeţul Ilfov şi în localităţile limitrofe. Surse din cadrul Poliţiei susţin că în acest acest caz ar fi implicat clanul Preda, descinderile având loc lângă un bar care aparţine clanului. Acest grup este cunoscut opiniei publice printr-o serie lungă de contravenţii şi infracţiuni, printre care şi scandalul de la începutul anului, dintr-un mall din cartierul Drumul Taberei. De asemenea, Poliţia a organizat şi multe filtre pe raza judeţului Ilfov.

La începutul acestui an au fost furate peste 60 de arme din depozitul Unitatii Militare din Ciorogarla, printre acestea aflandu-se inclusiv o mitraliera cu afet. Structurile operative si informative ale MAI au declarat starea de alerta de gradul I miercuri seara, dupa ce sigiliul unui depozit din unitate a fost descoperit rupt.

Valoarea totală a armelor şi a obiectelor sustrase din depozitul de armament este de peste 34.500 de lei.

Printre armele furate se numarau mai multe pistoale-mitraliera si pistoale-mitraliera cu pat rabatabil.

La 2 martie 2009, 11 militari au fost trimişi în judecată, pentru furt calificat, călcare de consemn şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Astfel, Sergentul Marius Tudorache a fost trimis în judecată pentru furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, călcare de consemn şi instigare la această infracţiune, sergentul major Ionuţ Nicolae Gagea pentru furt calificat, iar caporalul Ion Petrică pentru furt calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, toţi arestaţi preventiv. Aceştia au fost eliberaţi din Penitenciarul Rahova, la 23 decembrie.

Caporalul Cristian Radu, soldatul Nicuşor Niţă , caporalul Marian Tudorache, soldatul Marian Dinu au fost cercetaţi în arest preventiv. De asemenea, caporalul Constantin Marian Danciu, soldatul Daniel Gugea, soldatul Ştefan Stoilă şi sergentul Valerică Gavrilă au fost cercetaţi pentru călcare de consemn.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite