Criminalul de la Dorohoi s-a împuşcat în cap într-o pădure de lângă oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Pazei din Unitatea de Pompieri din Dorohoi, din cadrul ISU Botoşani a fost găsit mort azi-dimineaţă în jurul orei 5.00 în curtea Unităţii de Pompieri din localitate. De asemenea, din unitate s-a constatat absenţa unui subofiţer şi a 12 pistoale Carpaţi şi 240 de cartuşe. Poliţiştii au organizat filtre la ieşirea din oraş

Semnalmente: 1,89 înălţime
Constituţie atletică
Ochi căprui

Păr castaniu, tuns scurt

image

UPDATE 20.30: Colegii pompierului povestesc acum că Gabriel Atodiresei era o persoană retrasă, uşor irascibilă care nu a reuşit să îşi facă prieteni apropiaţi. Singurele confidenţe le făcea colegului său, Adrian Ciobanu, pe care l-a şi ucis. Problemele din familie par să îi fi schimbat tânărului comportamentul.

Surse din rândul anchetatorilor susţin că tatăl subofiţerului, Cornel Atodiresei( 59 ani), a fost cercetat de mai multe ori pentru acte de violenţe şi a fost chiar condamnat la închisoare.

"Era o fire mai retrasă. Nu prea socializa şi nu a reuşit să îşi facă prea mulţi prieteni în unitate. Ştiam că are probleme şi acasă. Tatăl său a făcut puşcărie pentru acte de violenţă,, a spus unul colegii pompierului-criminal.

UPDATE  19.30: Asupra pompierului-criminal au fost descoperite două pistoale. Din armele sustrase de  către Robert-Gabriel Atodiresei, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean, în urma  cercetărilor efectuate la faţa locului s-au descoperit două arme asupra cadavrului.

Gabriel Atodiresei s-a angajat la Detaşamentul de Pompieri Dorohoi în septemebrie 2007 după ce a susţinut un examen de angajare: Avea pe atunci 22 de ani şi îşi dorea o carieră militară.,, A trecut examenul scris iar la testarea psihologică a fost considerat apt pentru satisfacerea acestui serviciu. Era o persoană introvertită dar nu prezenta probleme psihice,, a declarat col. Radu Anton, şef ISU Botoşani.

UPDATE: 18.00 "Era foarte vesel şi calm. Nu îmi vine să cred ce s-a întâmplat. Când am fost sunat dimineaţă, am crezut că este o coincidenţă, o confuzie. Se enerva greu, foarte greu. Era foarte bisericos", a declarat fratele pompierului criminal, Bogdan Atodiresei.

UPDATE: 16.20 Tatăl şi fratele lui Robert Gabriel Atodiresei au fost chemaţi de Poliţie în pădurea unde a fost descoperit subofiţerul pentru a identifica cadavrul. Criminaliştii au finalizat cercetările la faţa locului şi au permis familiei să ridice trupul neînsufleţit al tânărului. Fratele pompierului, care lucrează şi el ca subofiţer la Poliţia de Frontieră Darabani,  este vizibil marcat de tragedie  şi a solicitat superiorilor săi să i se acorde  cinci zile libere.

Cazul este cercetat în continuare atât de procurorii civili cât şi de cei militari. Aceştia vor încerca să afle ce l-au determinat pe Robert Atodiresei să-şi ucidă colegul.

UPDATE 15.00 Surse judiciare susţin că Robert Atodiresei ar fi premeditat crima. Subofiţerul era supărat pe victima sa Adrian Ciobanu pentru că îşi bătea tot timpul joc de el faţă de ceilaţi colegi pe motiv că nu a fost în stare să promoveze într-un grad superior.

Anchetatorii au stabilit după ce  a comis crima Atodiresei a intrat în magazia de arme a unităţii tăind lacătul de la uşa metalică nu un cleşte special. Şi asta în timp ce 25 de pompieri domeau duşi în dormitoarele din unitate. În cazul în  care nu reuşea să-şi ştranguleze colegul, Atodiresei avea pregătit şi un cuţit cu care probabil vroia să-l omoare pe Adrian Ciobanu.  Cuţitul a fost găsit aruncat lângă ghereta de la poarta unităţii.

UPDATE 14.07:  Gabriel Robert Atodiresei a comunicat prin mesaje cu fratele său după ce a comis crima. Potrivit unor surse neoficiale acesta i-a trimis un sms fratelui său care lucrează la Poliţia de Frontieră din zona Darabani, mesaj în care dezvăluia locul în care a ascuns armele furate. Astfel, oamenii legii au descoperit tot armamentul, într-o geantă de voiaj. Cadavrul lui Adrian Ciobanu a fost găsit imobilizat, dezbracat până la brâu, cu echimoze pe umărul drept şi la gură.


UPDATE 13.00
După ce a comis crima, Atodiresei a luat un taxi din Dorohoi şi a plecat spre Mănăstirea Gorovei. La jumătatea drumului, i-a spus taximetristului să oprească maşina, a plătit şi a coborât în pădure, unde apoi s-a sinucis.În urmă cu 10 minute poliţiştii au găsit armele furate şi muniţia în podul unui imobil părăsit din Dorohoi. "Am găsit toate armele şi muniţia sustrasă în podul fostei case de cultură. Imobilul era părăsit", a declarat Mihai Bunduc. La acţiune au participat 800 de poliţişti şi jandarmi.

UPDATE 12.20 Gabriel Robert Atodiresei a fost găsit împuşcat în cap într-o pădure din localitatea Gorovei, aflată la aproximativ 10 kilometri de Dorohoi. „S-a sinucis împuşcându-se în cap cu pistoul din dotare. Cadavrul a fost identificat ca fiind al suspectului căutat de noi. Din păcate nu am găsit armele şi muniţia sustrasă“ a confirmat comisarul şef Mihai Bunduc, adjunctul IPJ Botoşani

UPDATE 11.30 Robert Gabriel Atodiresei locuieşte împreună cu părinţii într-un apartament situat în pe Aleea Pinului din Dorohoi. Mama sa este internată la un spital din Bucureşti şi probabil încă nu a aflat de ce a făcut fiul ei. Vecinii şi familia sunt şocaţi de fapta tânărului pe care-l considerau  respectuos şi la locul lui. “Nu-mi vine să cred. Am aflat de la televizor ce a făcut şi parcă nu-mi vine să cred. Este un copil cuminte şi niciodată nu a făcut probleme. M-a vizitat în urmă cu două zile şi nu mi mi-a spus nimic rău. Tare îmi este teamă să facă prostii mai mari. Ferească Dumnezeu, să nu se omoare, sau să mai omoare alţi oameni” , a declarat Maria Atodiresei, bunica fugarului.

UPDATE 10.50
Căpitanul Alin Maghiar, purtătorul de cuvânt al IGSU: "La ISU Botoşani nu există psiholog". Subofiţerul Atodiresei a fost testat psihologic înainte de angajare, în 2007.

UPDATE 10.40
Surse din unitate au spus că în acest moment deja a sosit un procuror militar de la Iaşi. Unitatea militară este situată într-un cartier foarte apropiat de ieşirea din oraş, dar în acelaşi timp destul de populat, fiind lângă un liceu şi printre blocuri.

UPDATE 10.30
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Botoşani, cadavrul descoperit în pădure la havârna nu este al subofiţerului Gabriel Atodiresei. Cadavrul găsit de un localnic se află în stare de putrefacţie. Deşi iniţial s-a spus că bărbatul a fost găsit mort prin împuşcare într-o maşină, autorităţile locale au infirmat această informaţie. Cadavrul a fost găsit în câmp, fiind sfâşiat de câini.

Suspectul a fost văzut în oraşul Dorohoi, în zona pieţei. Acesta este căutat de mascaţi. Atodiresei este descris de colegii săi ca o persoană introvertită.


UPDATE 9.55 Subofiţerul de 26 de ani, ucis azi-dimineaţă în postul de pază al Unităţii de Pompieri din Dorohoi, Adrian Ciobanu, urma să se căsătorească luna aceasta. Colegii săi povestesc că acesta avea toate pregătirile de nuntă făcute.

UPDATE 9.45 Subofiţerul ISU din Dorohoi suspectat că l-ar fi ucis, joi dimineaţă, pe comandantul unităţii din Dorohoi a fost găsit împuşcat într-o maşină, informează surse judiciare.

Potrivit surselor judiciare citate, la ora transmiterii acestei ştiri anchetatorii se află la locul unde a fost găsit împuşcat suspectul, în localitatea Havârna Darabani, unde locuiesc bunicii acestuia.

Subofiţerul Gabriel Atodiresei este suspectat că şi-a ucis colegul, apoi a fugit cu armele şi muniţia găsite în unitate, are 25 de ani şi lucra la ISU Botoşani din septembrie 2007. Tânărul, care a fost angajat la ISU din "surse externe", mai are un frate care este poliţist de frontieră.

UPDATE 9.05 Şeful ISU Botoşani, Radu Anton, a declarat că subofiţetul de pază a fost găsit mort. "Acesta nu a fost împuşcat, nu a fost tăiat, dar a fost agresat fizic. Pompierul avea mâinile legate şi urme de violenţă pe tot corpul. Subofiţerul a sustras cheile de la subofiţerul de pază şi a furat armamentul. Subofiţerul care a dispărut cu armele, în vârstă de 25 de ani, a fost angajat la ISU Botoşani din surse externe, în 2006 . În ultima perioadă, subofiţerul care a dispărut cu armele era o fire închisă", a completat şeful ISU Botoşani.

CITEŞTE DESPRE FURTUL ARMELOR DE LA CIOROGÂRLA

UPDATE 9.00 Prefectul de Botoşani, Cristian Roman, a declarat, joi, că din cercetările făcute până în prezent în cazul decesului ofiţerului de la Detaşamentul de Pompieri Dorohoi s-a stabilit că acesta nu a fost împuşcat, iar moartea a fost cauzată de lovituri, la faţa locului fiind găsit şi un briceag.

"A fost o luptă între cei doi la terminarea schimbului ofiţerului", a spus prefectul, care a arătat că nu se ştie dacă altecarţia a fost pe fondul unor probleme mai vechi sau spontană. El a adăugat că s-a stabilit că nu s-a tras cu pistolul, dar că sunt urme de lupte, iar la faţa locului a fost găsit un briceag.

INTERLOPUL EUGEN PREDA, LIDERUL GRUPĂRII CARE A FURAT ARMELE DE LA CIOROGÂRLA

Totodată, s-a stabilit că după altercaţie subofiţerul a spart rastelul şi a furat armele şi muniţia găsite.

Potrivit prefectului, subofiţerul era cunoscut ca având un comportament mai violent.

UPDATE 8.30 Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU, Dorina Lupu, joi dimineaţă, în jurul orei 5,00, subofiţerul din tura de serviciu a constatat că şeful pazei din punctul exterior al Detaşamentului era decedat.

'Din verificările preliminare, s-a constatat că din corpul de pază au fost sustrase 12 pistoale calibrul 7,62, marca Carpaţi, un pistol de exerciţiu şi 240 de cartuşe. Au fost alertate efectivele de poliţie ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie, cadrele Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, luându-se măsuri specifice', a declarat Lupu.

La faţa locului s-au deplasat criminalişti, procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani şi au fost sesizaţi şi procurorii militari.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Botoşani, Daniela Darea, spune că şeful pazei nu a fost împuşcat. Se pare că acesta a fost omorât în urma unei altercaţii cu un coleg de -al său, un subofiţer în vârstă de 25 de ani, care a fugit apoi cu cele 12 pistoale şi 240 de cartuşe. La faţa locului au sosit echipe de cercetare.

Tânărul subofiţer dispărut din unitate se numeşte Gabriel Atodiresei şi este angajat al ISU Botoşani din septembirie 2007 şi nu avea antecedente penale.

Vom reveni cu amănunte

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite