Timişoara: EXCLUSIV/FILMUL CRIMEI Poliţistul ucis de hoţ văzuse că îi este spartă maşina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: EXCLUSIV/FILMUL CRIMEI Poliţistul ucis de hoţ văzuse că îi este spartă maşina
Timişoara: EXCLUSIV/FILMUL CRIMEI Poliţistul ucis de hoţ văzuse că îi este spartă maşina

Reporterii de investigaţie ai redacţiei Adevărul de Seară din Timişoara au intrat în posesia "Încheierii Penală 141 a Tribunalului Timiş", în care este descris cu lux de amănunte modul în care a fost ucis agentul Tiberiu Sârbu de la Poliţia de Frontieră Timiş.

UPDATE, ASTĂZI ORA 11:2O:
Timişoara: EXCLUSIV Filmul anchetei uciderii poliţistului de frontieră

VINERI, 6 NOIEMBRIE 2009, ORA 17:27
Timişoara: Poliţiştii cer schimbarea legii după împuşcarea agentului Sîrbu

VINERI, ORA 17.00:
Timişoara: Ucigaşul poliţistului de frontieră a fost dus la expertiza psihiatrică la Bucureşti

VINERI, ORA 15.00: Cum susţine Gheorghe Breazu că s-a ajuns la uciderea poliţistului:
EXCLUSIV: Ucigaşul poliţistului spune cum s-a întâmplat crima din Banat

Află filmul zilei în care s-a produs crima şi toate detaliile despre familia poliţistului ucis:
 

UPDATE Hoţul care a ucis un poliţist are un complice pus sub acuzare
UPDATE Poliţist ucis de spărgători de maşini
UPDATE Poliţist de frontieră găsit împuşcat, poliţia are primul indiciu

Judecătorul a analizat toate probele din dosar şi apoi a dispus arestarea criminalului. Motivarea deciziei conţine filmul exact al nopţii în care s-a comis crima şi detaliile modului în care criminalul a încercat a doua zi să acopere urmele faptelor sale. Cel mai important element din întregul film este faptul că martorii au oferit şi motivul pentru care poliţistul ucis şi-a părăsit postul şi a pornit singur în urmărirea hoţilor.



Seara de vineri, 30 noiembrie:
S-au dus în doi la furat cupru


Gheorghe Breazu, un tânăr de 19 ani, notoriu în zona oraşului Sânnicolau Mare cu porecla „Ghiţulică Hoţul”, a decis să meargă la furat alături de alţi complici. „Cristian Toconiţă a menţionat procurorilor că în seara respectivă, în urma unei înţelegeri avută cu inculpatul Breazu, au plecat împreună pentru a sustrage cupru”, se arată în documentul emis de Tribunal. Gheorghe Breazu, alias Ghiţulică Hoţul a mai venit însoţit de alt complice, Andraş Bagi.


Imediat după ora 19.00:
Agentul Sârbu ajunge la serviciu


Agentul Tiberiu Sârbu, care plecase cu 40 de minute înainte de acasă, din Timişoara, intră în oraşul Sânnicolau Mare, aflat la 60 de kilometri de capitala Banatului. Poliţistul de frontieră Tiberiu Sârbu îşi parchează maşina în apropierea subunităţii din oraş. Agentul începe lucrul la ora 20.00, la poarta subunităţii. 




Aproape de miezul nopţii:
Gaşca de hoţi s-a adunat la birt


Cei trei tineri puşi pe furat s-au oprit la un bar din oraşul Sânnicolau Mare, unde s-au întâlnit cu alţi doi amici: Marian Marcoci şi Vasila Vaşa Unicianschi. Strânşi în gaşcă, cei cinci tineri au decis, la birt, să plece „la produs” pe străzile din Sânnicolau Mare. După ce au luat decizia de a pleca la furat, tinerii au părăsit localul în care se aflau.

Imediat după miezul nopţii:
Au spart prima maşină

Marian Marcoci şi Vasila Vaşa Unicianschi au relatat procurorilor că Ghiţulică Hoţul şi cei doi amici cu care acesta venise, Toconiţă şi  Bagi, au început să spargă maşini. „Inculpatul Breazu şi cei doi băieţi care îl însoţeau au început să verifice portierele maşinilor parcate pe marginea drumului pentru a găsi autoturisme deschise din care să fure bunuri”, se arată în documentul citat. Breazu şi Toconiţă au găsit imediat o maşină descuiată şi au furat de acolo un rucsac. Ceilalţi tineri au luat radiocasetofonul.



Ora 01.40 – 01.50:
Momentul din care a început totul

Aproape de ora 02.00 are loc momentul care a declanşat şirul de evenimente sfârşit cu moartea poliţiostului Gaşca de hoţi dă peste autoturismul Volkswagen de culoare albă, parcat în apropierea subunităţii Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, unde era de serviciu la poartă agentul Tiberiu Sârbu. Hoţii încep să forţeze portierele maşinii. Agentul observă că hoţii umblă la maşina lui şi decide să intervină.

Ora 01.50 – 01.55:
„Fugiţi bă, vine poliţia”


Ghiţulică Hoţul îl vede pe poliţist şi o rupe la fugă. „Inculpatul le-a strigat celor cu care era să fugă (foto jos doi dintre ei) pentru că au fost văzuţi, motiv pentru care au încercat să scape”, se arată în documentul citat. Gaşca de hoţi o rupe la fugă iar agentul Sârbu ia a doua decizie care îl apropie de moarte. Poliţistul se urcă în maşina personală şi porneşte în urmărirea hoţilor. În fugă aceştia aruncă rucsacul şi casetofonul furate cu câteva minute înainte.



Ora 01.55 – 01.58
„Orice s-ar întâmpla dăm şi noi!”
 

Agentul Sârbu îi ajunge din urmă pe doi dintre hoţi, care au încercat să se ascundă în vegetaţia de pe marginea drumului: Gheorghe Breazu, alias Ghiţulică Hoţul şi Cristian Toconiţă. Breazu îi şopteşte lui Toconiţă: „Orice s-ar întâmpla dăm şi noi!”.  Agentul îi vede pe hoţi şi se încaieră cu Breazu. Toconiţă a povestit procurorilor că Breazu l-a atacat foarte agresiv pe poliţist. „I-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele”, a declarat Toconiţă în faţa procurorilor.

Ora 01.58 – 01.59
Poliţistul scoate pistolul


Luat prin surprindere de atacul violent al hoţului, agentul Sârbu scoate pistolul Carpaţi cu care era dotat. Conform martorului Toconiţă, poliţistul a tras două focuri în aer, moment în care martorul se sperie şi o rupe la fugă. Rămân în urmă, luptându-se, poliţistul şi Breazu. „După ce s-a îndepărtat, martorul a arătat că a mai auzit trei focuri de armă din direcţia locului unde rămăseseră victima şi inculpatul”, a consemnat judecătorul. După ce a auzit împuşcăturile, Toconiţă a fost ajuns din urmă de Breazu care i-a spus: „L-am bătut pe poliţist şi am tras şi eu cu pistolul. Am aruncat pistolul”.

  

Ora 02.00:
„M-au împuşcat hoţii şi mi-au furat pistolul”


La ora 02.00, soţii Goban, care locuiesc pe strada Tiberiu Brediceanu, au surpriza vieţii lor. Cei doi aud din faţa casei cum un bărbat strigă după ajutor. Imediat ies afară şi îl găsesc pe  agentul Tiberiu Sârbu într-o baltă de sânge. Poliţistul mai apucă să le spună: „M-au împuşcat hoţii şi mi-au furat pistolul”. Oamenii sună imediat la 112 şi anunţă evenimentul. Medicii de pe Salvare constată că agentul de poliţie este în comă.

Imediat după ora 02.00:
Agentul Sârbu moare


Poliţistul este urcat în ambulanţă şi dus către Spitalul de Urgenţă din Timişoara. Pe drum medicul din echipajul de salvare constată că Tiberiu Sârbu s-a stins din viaţă. Glonţul care i-a străpuns pieptul a provocat răni letale.

     

Ora 02.05:
Zeci de poliţişti intră în alertă


Împuşcarea agentului de poliţie porneşte alarma generală în Poliţia de Frontieră şi Poliţia Judeţului Timiş. Drumurile sunt umplute cu filtre de poliţie. Echipele de criminalişti încep cercetările. Se încearcă determinarea cauzelor care au dus la crimă. Poliţiştii nu au nicio pistă şi nu pot înţelege cine şi de ce l-a împuşcat pe agentul Sârbu. Se constată doar că arma acestuia nu e de găsit şi că asupra poliţistului este doar tocul pistolului şi încărcătorul de rezervă.

Puţin după ora 07.00
Lumina zilei dezvăluie probele


Se luminează de ziuă şi poliţiştii încep să găsească probele, printre ele rucsacul aruncat de hoţi şi casetofonul furat cu câteva ore înainte. Apoi este găsit pistolul şi se aduce un detector de metale pentru căutarea cartuşelor. Poliţiştii înţeleg că sunt implicaţi spărgători de maşini. Este descoperit proprietarul rucsacului şi casetofonului abandonate de hoţi. Se iau amprente de pe maşini şi se conturează cercul de suspecţi.

  

Sâmbătă, 31 octombrie 2009, dimineaţa zilei
Criminalul fuge în Ungaria


Gheorghe Breazu ia decizia să fugă în Ungaria. Înainte se întâlneşte cu tinerii cu care plecase la furat în seara precedentă şi le cere să declare la Poliţie, dacă sunt chemaţi, că au fost cu toţii acasă la el şi au băut toată noaptea. Breazul îl ameninţă cu cuţitul pe unul dintre tineri spunându-i că-i taie gâtul dacă povesteşte poliţiştilor ceea ce ştie. După această discuţie criminalul pleacă, pe jos în Ungaria.



Sâmbătă, 31 octombrie 2009:

Criminalul este identificat şi prins până la sfârşitul zilei

În dimineaţa zilei de sâmbătă, ofiţerii de la Poliţia Timiş conturează cercul de suspecţi şi pe baza probelor criminalistice ajung la gaşca de hoţi. Toţi sunt identificaţi, căutaţi, prinşi şi aduşi la audieri în câteva ore. Procurorul anchetator află cum s-au petrecut lucrurile. Se emite mandat de arestare în lipsă pentru Gheorghe Breazu. Tribunalul Timiş emite şi mandatul internaţional de arestare al suspectului şi dispune înaintarea documentelor către Interpol.

Sâmbătă, 31 octombrie 2009, ora 04.30:
Poliţia maghiară l-a prins în 30 de minute


Criminalul este prins în 30 de minute din momentul în care Poliţia Maghiară este anunţată şi i se comunică, prin Interpol, datele urmăritului. Breazu este dus la sediul din Szeghed al poliţiei maghiare. La ora 04.00 se emite ordonanţă de reţinere în arestul poliţiei pentru 12 ore.



Marţi, 3 noiembrie 2009:
Agentul este înmormântat, criminalul predat anchetatorilor


Agentul Tiberiu Sârbu a lăsat în urmă o văduvă şi o fetiţă orfană de şase ani care nu mai au din ce să trăiască. Este avansat post-mortem şi înmormântat cu onoruri militare chiar în timp ce poliţiştii unguri îl predau colegilor români pe criminal. Gheorghe Breazu este adus, la ora 13.00, în Vama Borş şi predat ofiţerilor de la Poliţia Judeţului Timiş. Pedeapsa maximă pe care poate să o primească este închisoarea pe viaţă.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

 CITEŞTE ŞI:

Ucigaşul poliţistului a încercat să impună legea tăcerii cu cuţitul la gâtul complicilor

Ucigaşul poliţistului din Timişoara a fost adus în lanţuri în ţară (GALERIE FOTO)

Poliţistul ucis a fost condus pe ultimul drum de 400 de poliţişti

Şcoala de corecţie, facultate de infractori 

  

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite