Omul de afaceri Valeriu Damian, patronul unor benzinării din Bacău, a fost găsit mort. Jaful este prima variantă luată în calcul (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valeriu Damian, un important om de afaceri şi patronul mai multor benzinării din Bacău, a fost găsit mort. Damian a fost descoperit de soţia sa legat şi cu echimoze. Anchetatorii fac cercetări la faţa locului.

Ora 16.20: Medicii legiști i-au făcut necropsia în această după-amiază și au stabilit că moartea omului de afaceri a fost violentă. „Este vorba de un edem pulmonar prin asfixie mecanică. Se pare că l-au asfixiat fie cu mâna, fie cu o bandă adrezivă. Mai are mici echimoze la ochi și la gură, probabil de la comprimare. Încep să mai apară și alte echimoze în zona șoldurilor, dar se vor vedea mai bine abia mâine", ne-a declarat medicul legist Marcel Bădără, șeful Serviciului de Medicină Legală Bacău.

image

Ora 12.20: O ambulanță a ajuns la locuința omului de afaceri pentru a acorda îngrijiri medicale rudelor. „Am primit o solicitare și am trimis un echipaj acolo pentru că unei persoane din anturaj i s-a făcut rău. A acuzat o criză de lipotimie. I s-a acordat primul ajutor și acum este în regulă", a spus Sorin Enescu, directorul Serviciului de Ambulanță Bacău. În final două femei au primit asistență medicală, una dintre ele fiind soția omului de afaceri.

Ora 10.50: Anchetatorii iau în calcul varianta jafului pentru că locuinţa era răvăşit. „Se formează cercul de suspecţi. Din indiciile de până acum se conturează varianta jafului, dar nu este exclusă nici răzbunarea. Nu avem deocamdată elemente clare ca să stabilim cu exactitate. Casa era răvăşită, erau sticle de băutură pe jumătate consumate, dar uşa vilei nu a fost forţată“, a explicat Felix Bănilă, procurorul de caz.

Felix Bănilă, procuror: „Am ajuns la cadavru şi am făcut examinarea exterioară. Nu sunt semne de violenţă extremă. Are doar echimoze pe corp. Nu sunt urme de lovituri cu arme albe. Ne vom lămuri asupra morţii doar după ce legiştii vor face necropsia“.

Ora: 10.20: „Nu ştiu să fi avut vreun duşman. Am vorbit aseară cu el pe la ora 18.30 ca să ne vedem astăzi. Aveam de rezolvat nişte afaceri. Suntem uimiţi de  ce s-a întâmplat“, a declarat Nicuşor Damian, fratele afaceristului găsit mort. El a spus că locuinţa lui Valeriu era răvăşită şi prin casă erau mai multe sticle de băutură sparte. „Când a venit soţia lui l-a găsit cu faţa în jos şi cu picioarele legate cu scoci“, a mai spus Nicuşor Damian. Nevasta lui Valeriu a fost plecată din judeţ şi a ajuns la locuinţa lor din satul Luncani în această dimineaţă, în jurul orei 3.00.

Citeşte şi:

Medic legist: „Omul de afaceri a fost omorât“

Valeriu Damian a făcut închisoare pentru mită record în dosarul Rafo

Socrul unui cunoscut chirurg estetician din Iaşi a fost ucis la Bacău

Ce afaceri avea Valeriu Damian omul de afaceri ucis în mod bizar în propria casă

Comisarul Șef al Gărzii Financiare, despre omul de afaceri găsit mort în propria casă : „Damian nu avea bani de dat, avea bani de luat!"

Ora 10.00: Anchetatorii cred că Valeriu Damian a fost ucis de două persoane, având în vedere că în curtea omului de afaceri au fost găsite două tipuri diferite de urme de încălţăminte.

Ora 9.40: Vecinii omului de afaceri sunt convinși că Damian a fost victima unui jaf. „Îl cunoșteam pe Valeriu de 40 de ani. Probabil că cei care au pătruns în locuința lui au vrut să-l jefuiască. L-au legat de pat iar el s-a speriat și a făcut infarct“, a spus Ioan Spulber (65 de ani), unul dintre vecinii omului de afaceri

Ora 9.10: „A fost o moarte violentă. S-a pătruns în locuinţă prin escaladarea gardului. Suntem siguri de acest lucru. Am găsit urme de noroi deoarece a plouat miercuri noapte“, a declareat Felix Bănilă, prim procuror al Parchetului de pe lăngă Tribunalul Bacău. Legiţştii sunt acum la vila lui Damian din Lungani ca să examineze cadavrul.

image

VALERIU DAMIAN, sursa „Ziarul de Bacău“

Ora 8.55: Patronul benzinăriilor Helios şi fratele său au primit în 2006 câte trei ani de închisoare fiecare. Ei au fost condamnaţi pentru dare de mită într-un dosar cu afaceri necurate cu petrol. Valeriu Damian este căsătorit şi are două fete.

Ora 8.50: Valeriu Damian, care deţinea lanţul de benzinării Helios, este fratele lui Nicuşor Damian, şi el om de afaceri. Nicuşor Damian este patronul Autogării din Bacău.

Omul de afaceri băcăuan Valeriu Damian, în vârstă de 67 de ani, a fost găsit mort, în cursul nopţii de miercuri spre joi, în vila sa din Luncani, judeţul Bacău.

La faţa locului a sosit o ambulanţă, dar şi echipaje ale Poliţiei şi Procuraturii.

Din câte se pare, Valeriu Damian ar fi fost ucis, pentru că a fost găsit legat cu o funie de picioare.

"Am primit solicitarea la ora 03.06. Ne-am deplasat cu un echipaj cu medic. Am găsit pacientul. Victima era legată, prezenta echimoze şi semne de violență și era deja decedată. Am anunţat poliţia și procuratura. Nu am deplasat victima de la locul incidentului ca să nu umblăm în locul crimei. Probabil că în noaptea asta s-a întâmplat. Soţia a anunţat incidentul", a declarat Sorin Enescu, purtătorul de cuvânt al Ambulanţei Bacău, pentru Realitatea tv.

Revenim cu amănunte.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite