Primarul Bacăului, acuzat că încheie contracte ilegale și că umflă facturile UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Bacăului a raportat mai multe utilaje pe străzi decât a găsit prefectul
Primarul Bacăului a raportat mai multe utilaje pe străzi decât a găsit prefectul

Romeo Stavarache este acuzat de prefectul Constantin Scripăț că a încălcat legea și că a spus minciuni când a raportat numărul de utilaje implicate în deszăpezirea municipiului Bacău. În oraș, încă mai există zeci de străzi care nu au fost curățate.

Constantin Scripăț a anunțat în conferința de presă organizată ieri, 24 februarie, în sala mare a Palatului Administrativ din Bacău, că primarul Romeo Stavarache a făcut deszăpezirea în oraș încălcând legea. „Sunt mai multe contracte care nu sunt legale, iar ceea ce s-a raportat este umflat. În urma verificărilor, am constatat că utilajele raportate de Primărie nu erau la lucru, pe teren", a spus Scripăț.

Urări de la Stavarache, pe banii băcăuanilor

În urma inspecției s-a constatat că în data de 17 februarie au fost găsite doar 14 utilaje, în timp ce Primăria Bacău a raportat 70, în data de 18 februarie, inspectorii Instituției Prefectului au găsit 44 de utilaje, în loc de 70, pe 19 februarie, 17 utilaje și nu 50. „În niciuna din zile situația transmisă nu a fost corectă. Pe 22 ni s-a transmis că lucrează 40 de utilaje, dar au fost găsite doar 27, ieri ni s-a spus că sunt la lucru 40 de mașini, noi am găsit doar 11 iar astăzi nu face nimeni deszăpezirea", a mai spus Constantin Scripăț.

Primăria Bacău dă cu banii-n baltă

Prefectul băcăuan afirmă că sunt cartiere întregi împotmolite în zăpadă, unde Primăria nu a băgat nici măcar un plug. Este vorba de Izvoare, Șerbănești sau Limpedea. „Nu știu pe ce bază se vor face deconturile pentru această perioadă. Eu am fost viceprimar și știu cum se umflă facturile în Primăria Bacău, dar nu am acceptat acest lucru", a mai spus prefectul.

Acesta a mai subliniat că deszăpezirea s-a făcut în Bacău fără o bază legală. „Ei nu au făcut nimic, sperau să fie decretat codul rosu, ca să poată atribui cui vor și să plătească oricât pentru deszăpezire. Că doar Bacăul are cel mai mare buget din istorie. Aceste contracte sunt ilegale, false", a spus Scripăț.

Contactat telefonic, primarul Romeo Stavarache nu a răspuns pentru a oferi un punct de vedere. Vom reveni cu detalii.

„Prefectul aberează"

Viceprimarul Dragoș Luchian afirmă că declarațiile prefectului Constantin Scripăț au doar o bază politică. „Nu am ce comenta. Afirmațiile prefectului sunt aberații", a spus Dragoș Luchian.

Primarul Bacăului, acuzat de neglijență de firmele care fac deszăpezirea

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite