Colegii fetiţei ucise de turbare au făcut rând la vaccinare GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colegii Denisei Varga au fost vaccinaţi împotriva turbării
Colegii Denisei Varga au fost vaccinaţi împotriva turbării

Copii de la Grădiniţa „Gheorghe Doja" din Răcăciuni, din clasa Denisei Varga, au făcut astăzi vaccin antirabic, la Secţia de Infecţioase a Spitalului de Pediatrie din Bacău, la sugestia Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bacău.

Micuţii au venit însoţiţi de părinţi şi de educatoare. Până la spital au fost transportaţi cu microbuzul şcolar. Educatoarea Valentina Soare afirmă că Denisa Nicoleta Varga, fetiţa ucisă de turbare, nu a avut simptome până acum o săptămână.

Zeci de persoane au intrat în contact cu fetiţa care a murit de rabie

Zilnic, doi ieşeni sunt trataţi de rabie

Denisa era un înger, un copil foarte blând şi inteligent. Ştia să scrie, să citească. Mama ei a învoit-o câteva zile, în decembrie, deoarece a fost muşcată de câine. Mi-a zis că era plină de sânge, iar medicii au trimis-o la oftalmolog, dar că nu au vaccinat-o. La serbarea de Crăciun a venit pansată la ochi. După vacanţă, s-a întors la ore, iar rana era cicatrizată. Se comporta normal, nu părea să aibă ceva. În urmă cu o săptămână mi-a zis că nu se simte bine şi că o duce la spital", a spus educatoarea Valentina Soare (34 de ani).

Persoanele care au intrat în contact cu fetiţa trebuie să repete vaccinul

Pentru mai multe poze, daţi click!

Fetiţă de cinci ani din Bacău ucisă de turbare. Copila nu a fost vaccinată la timp

La grădiniţă s-a aflat imediat de moartea Denisei. Părinţii se tem să nu fie bolnavi şi copiii lor de rabie. „Mi-e teamă să nu fi luat turbare. Trebuie să mai revenim la vaccin", a spus Maria Pastor, mama unui alt copil. Mai mult, ei s-au arătat revoltaţi de modul în care au fost trataţi în spital copii. „Au ţipat la noi, la copii, am fost trataţi urât. Am vrea să vină un echipaj de medici la noi. Nouă ne este greu să mai venim încă de patru ori şi e cheltuială", a spus Maria Ghiurcă, venită cu fiul.

Acuzaţii de malpraxis la Spitalul Judeţean Bacău

Înmormântarea va avea loc joi, în cimitirul din satul Gheorghe Doja. „Am înţeles de la o rudă, care are copil în clasă, că o vor aduce astăzi de la morga din Iaşi, iar înmomântarea va fi joi, la cimitirul catolic", a mai spus educatoarea.

Spitalul de Pediatrie, pictat de elevii Colegiului de Artă

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite