Acuzaţii de malpraxis la Spitalul Judeţean Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 44 de ani a rămas infirm, după ce medicul i-a pus strâmb oasele în ghips. Mai mult, omul avea o fractură de coloană, pe care medicii băcăuani au identificat-o după trei zile de la accidentul rutier.

Daniel Stănică (44 de ani) îşi caută dreptatea la Parchet de mai bine de trei ani. Bărbatul  rămas infirm în urma unui accident rutier, în comuna Traian, de pe urma căruia şi-a fracturat coloana şi un picior.

La Spitalul Judeţean din Bacău, medicii i-au diagnosticat doar o fractură de tibie, care necesita repaus la pat. În realitate, lucrurile erau mult mai grave. Omul avea şi o fisură a coloanei „După vreo trei zile, asistenta m-a întors brusc ca să-mi facă o injecţie. Atunci am simţit o durere şi că am paralizat pe loc", a povestit Stănică.

A fost transportat de urgenţă la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. Acolo medicii l-au băgat imediat în operaţie pentru refacerea coloanei. I-au fost montate două tije şi şuruburi metalice şi a fost trimis la Spitalul din Bacău pentru fractura la tibie.

Aici, medicul Ioan Neagu s-a mulţumit să-i pună piciorul în ghips, fără alte investigaţii. „Am stat încă 45 de zile în ghips. Mi s-a zis că e bine şi că voi putea merge. Eu eram paralizat şi nu simţeam nimic în neregulă la picior. Abia când am început să fac recuperarea, la Iaşi, am aflat că oasele erau puse strâmb", a mai explicat Daniel Stănică.

Dosar de trei ani pe masa poliţiştilor

Cu toate că bărbatul a reclamat la poliţie ceea ce i s-a întâmplat, dosarul nu este nici acum finalizat spre a fi înmânat Parchetului. „Se tergiversează acest dosar, deşi este un caz clar de malpraxis. Acestui om i s-au pus oasele strâmb în ghips, practic unul peste altul, nu unul în continuarea celuilalt. Pe om nu-l durea, pentru că era paralizat de la mijloc în jos", ne-a declarat avocatul Liviu Ghioc.

Fostul pacient al spitalului băcăuan afirmă că în ultimii ani a fost purtat între Parchet şi Poliţie, fără să afle dacă investigaţia a mers mai departe. „Am fost la procuror, care mi-a spus că dosarul este la Poliţie. Doar atât am aflat în trei ani", a mai spus Stănică.

În replică, conducerea Spitalului Judeţean Bacău afirmă că nu va face nicio investigaţie, atâta timp cât nici Daniel Stănică sau o altă instituţie nu a reclamat acest caz. Conducerea Poliţiei Bacău nu a prezentat un punct de vedere oficial asupra acestui caz.

Totodată, medicul Ioan Neagu, acuzat de malpraxis, este internat la unul dintre spitalele din Capitală şi nu a putut fi contactat.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite