Spitalul de Pediatrie, pictat de elevii Colegiului de Artă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Voluntarii încearcă să aline suferinţa copiilor bolnavi
Voluntarii încearcă să aline suferinţa copiilor bolnavi

Elevi din clasele a X-a și a XI-a de la Colegiul Național de Artă „George Apostu" din Bacău, coordonaţi de profesoara lor Katy Andrieş, înfumuseţează prin culori vii pereţii Spitalului de Pediatrie.

"Educaţia prin artă - şi îndeosebi, prin contactul direct cu arta murală - urmareşte să ofere copiilor experienţe la nivelul vizualului, să contribuie la dezvoltarea mentală de citire a simbolisticii plastice", a declarat profesoara Katy Andrieş.

Prin picturile lor, voluntarii încearcă să aline suferinţa copiilor bolnavi, internaţi la Spitalul de Pediatrie.

"Faptul că am fost solicitați să realizăm picturi murale la Spitalul de Pediatrie este ceva extraordinar pentru noi. Profesoara Katy Andrieș, coordonatoarea proiectului, și elevii săi sunt extrem de bucuroși să se implice ca voluntari în derularea acestei activități", a declarat Daniela Bîrzu, director la Colegiul Naţional de Arte "George Apostu".

Modernizarea Spitalului de Pediatrie din Bacău a fost finalizată la sfârşitul anului trecut, cu fonduri de la Consiliul Județean iar deschiderea oficială a avut loc în urmă cu o lună. Unitatea medicală a fost echipată cu aparatură modernă, de monitorizare a funcţiilor vitale complexe şi simple, o unitate mobilă de aspiraţie în plagă, aparate mobile de radioscopie şi alte echipamente de ultimă generaţie.           

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite