Băcăuanii, amenințați de noi viituri (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administrația Bazinală de Apă Siret a anunțat că județul Bacău este pe lista celor cu avertizare de Cod Roșu, ca urmare a situației hidrometeorologice actuale și avertizării meteo de precipitații.

MAI CITIȚI:

VIDEO/FOTO Harta dezastrului făcut de ape în judeţul Botoşani!

Dunărea a inundat orașul Hârșova

Inundațiile din ultimele zile au afectat 825 de gospodării

Sute de hectare de teren agricol au fost inundate

UPDATE, ORA 06.50: Administrația Națională Apele Române a anunțat în această dimineață că mai multe localități de pe râul Siret sunt în alertă maximă și că undele de viitură tranzitează zonele care au fost avertizate cu Cod Roșu. În județul Bacău se acționează la supraînălțarea și prelungirea digurilor din zonele amenințate, adică de la Săucești și Furnicari.

Codul Roșu este valabil până pe iulie (ora 16:00), pe râul Siret, pe sectorul Siret - Drăgești aferent județelor: Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, precum și pe râurile din bazinul Sucevei.

"De asemenea, se instituie Cod Portocaliu pe Siret, pe sectorul aval Drăgești - Lungoci aferent județelor Bacău și Vrancea.Se mai instituie Cod Galben pe cursul râurilor Trotuș și Bistrița, pe sectorul aval Izvorul Muntelui", a precizat Georgiana Cernat, de la Compartimentul Comunicare al Administrației Bazinale de Apă Siret Bacău.

CITIŢI ŞI: ZONA FETEŞTI ÎN PERICOL

                   NU SCĂPĂM DE PLOI

Codul roșu înseamnă risc de viituri majore, ameninţare directă si generalizată asupra siguranţei persoanelor și bunurilor, precum și depășirea cotelor de pericol.  

"Având în vedere posibilitatea apariției de viituri rapide, Administrația Bazinală de Apă Siret reia recomandările adresate populației să evite trecerea râurilor prin vaduri, pe poduri și punți suspendate, precum și să retragă utilajele folosite pentru diverse lucrări agricole, piscicole sau de păstorit", a mai precizat reprezentanta Administrației Bazinale.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite