Bacău: Inundațiile din ultimile zile au afectat aproape 825 de gospodării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De departe, cea mai afectată comună din județ s-a dovedit a fi Ghimeș unde au fost inundate peste 150 de gospodării din care 147 sunt case

MAI CITIȚI:

Dunărea a inundat orașul Hârșova

Bacău: Ploile şi mâlul au dat peste cap viaţa la sat
Inundaţii în localităţile din Delta Dunării

Alertă: Dunărea a luat în stăpânire Faleza/Află de aici care este prognoza pentru următoarea perioadă (GALERIE FOTO)

Numărul gospodăriilor afectate de inundațiile produse în ultimile 6 zile în județul Bacău a ajuns la aproape 825. Dintre acestea 451 sunt case de locuit iar 373 reprezintă curți și anexe ale acestora. De departe cea mai afectată comună din județ s-a dovedit a fi Ghimeș unde au fost inundate peste 150 de gospodării din care 147 sunt case.

CITIŢI ŞI: ALERTĂ ÎN ZONA FETEŞTI

                  PLOILE REVIN ÎN FORŢĂ

"Nu știm până în acest moment la cât se ridică valoarea pagubelor. Vom putea face o estimare abia când apele se vor retrage de pe suprafețele afectate. Am solicitat deja să ni se repartizeze 50 de tone de motorină de la rezervele statului", a declarat Dumitru Nadă, secretarul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bacău. Nici culturile agricole nu au scăpat de furia apelor.

Conform ultimului bilanț prezentat de Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Bacău peste 1.700 de hectare de teren agricol a fost deja compromis, cultura de porumb fiind cap de listă cu aproape 1.000 de hectare afectate.

Direcția de Sănătate Publică Bacău a trimis în zonele afectate patru echipe de specialiști pentru a face o evaluare epidemiologică a persoanelor din zonele calamitate. "Acolo unde este cazul populația va fi vaccinată antitetanos. De asemenea monitorizăm starea bebeșușilor, a femeilor însărcinate și a persoanelor care prezintă probleme de respirație sau bloi cronice", a explicat dr Marin Buștiuc, director DSP Bacău

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite