Constanța: Dunărea a inundat orașul Hârșova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma unei ploi torențiale dar și a creșterii cotelor Dunării, câteva străzi din Hârșova s-au umplut de apă. Locuitorii din zonele inundabile ale orașului au primit saci cu nisip pentru a se apăra de puhoaie.

Cota Dunării a crescut la Hârșova cu 4 cm și, ca și cum nu ar fi fost de ajuns, în urmă cu puțin timp o ploaie torențială a afectat orașul.

Aurel Neculcea, de la Protecția civilă a Primăriei Hârșova a declarat că au fost afectate 10 grădini, canalizarea a refulat pe o porțiune de 1 km. De asemenea, au fost inundate străzile Prospectul Dunării, Ioan Cotovu și Nicolae Țârcă.

CITIŢI: ALERTĂ ÎN ZONA FETEŞTI

„Deodamdată nu au fost afectate locuințe, însă preventiv am dat oamenilor peste 200 de saci cu nisip pentru a Ie pune la porți și a se apăra împotriva apelor. Este vorba despre zone inundabile ale orașului, afectate și în alți ani. Oamenii din acele locuri trebuiau mutați“, a declarat Aurel Neculcea.

Orașul Hârșova a mai fost afectat de inundații în anul 2006, când cota Dunării a crescut la 765 de cm. Astăzi, cota este de 660 cm. 

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite