Inundaţii în localităţile din Delta Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe gospodării au rămas izolate în mijlocul apelor la Partizani, judeţul Tulcea, în timp ce zeci de hectare de islaz au fost inundate la Mahmudia.

„În zona de baltă apa a inundat mai tot. Păşunea este sub ape pe o suprafaţă de zeci de hectare şi oamenii nu mai au unde să îşi ducă animalele la păscut, sperăm ca apele să se retragă repede, să nu dureze mult această situaţie. La fel şi pe faleză apa este la câtiva milimetri de aliniament“, a declarat primaul comunei Mahmudia Gherghina Vrămuleţ.

Citeşte şi:
Constanţa: Ploaia a săpat o groapă de peste un metru
Ploaie torenţială în Constanţa. Mai multe case din Costineşti au fost inundate / VIDEO

Dunărea a inundat orașul Hârșova

Alertă: Dunărea a luat în stăpânire Faleza/Află de aici care este prognoza pentru următoarea perioadă (GALERIE FOTO)
Botoşani: Potopul se mută pe Siret
Trei localităţi braşovene au fost inundate. Vezi aici ce au distrus puhoaiele

Dunărea a atins pragul critic şi la Feteşti


Tradiţional, mai toate casele din zona neîndiguită din zona Partizani au rămas izolate în mijlocul apelor, oamenii deplasându-se exclusiv cu ajutorul bărcilor. Specialiştii spun că presiunea pe diguri este deosebit de mare în această perioadă, dar deocamdată doar unul dintre diguri care proteja o amenajare agricolă în zona Sireasa a cedat. „Am reuşit să închidem  breşa creată la Dunăre, cu pari, saci cu pământ, panouri din scândură. La digul local se supraînalţă zonele joase cu un încărcător şi tractor, lucrări supravegheate de primărie” spune primarul comunei Ceatalchioi, Simion Damianov.

Probleme s-au mai înregistrat în zona localităţii Nufăru, acolo unde digul de protecţie este vechi şi nu mai face faţă apelor, creând probleme de ani de zile. În zona satului Pătlăgeanca, acolo unde investiţia de apărare este în derulare, nivelul apei a ajuns la partea superioară a lucrărilor în execuţie. Digul amenajare agricolă Rusca, între Ilganii de Jos şi Partizani, prezintă două zone joase la care Primăriile Maliuc şi Nufăru, în funcţie de situaţie, vor supraînălţa coronamentul cu saci cu pământ.

Un hotel plutitor s-a scufundat

Hotelul plutitor era acostat la mal în satul Ilganii de Jos, comuna Nufăru din judeţul Tulcea. „Corpul plutitor staţiona la pontonul de acostare din Ilganii de Jos, motivul scufundării nefiind deocamdată cunoscut. Deocamdată nivelul ridicat al apelor îngreunează scoaterea la suprafaţă. Atunci vom afla şi motivul pentru care s-a scufundat“, a declarat purtătorul de cuvânt al Căpităniei Tulcea, Petrică Rade. Hotelul plutitor aparţinea firmei constănţene  SC 2 IN 1 Holding Cape Midia, iar în momentul evenimentului la bord nu se aflau persoane.

Scufundarea hotelului plutitor rămâne un mister.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite