Botoşani: Alertă maximă pe Siret: În 13 localităţi în amonte de râu se fac evacuări. Barajul Bucecea dă să crape!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Botoşani: Tributul apelor: 7 morţi, 10 mii de persoane evacuate şi 22 de localităţi distruse (GALERIE FOTO - VIDEO)

ORA 16.30

Ape de doi metri la Ungureni

 Puhoaiele de la Dorohoi au ajuns în localitatea Ungureni. 10 gospodării sunt inundate şi 25 de persoane au fost evacuate. Drumul judeţean care leagă localitatea de Dorohoi este impracticabil „ Ca să vă daţi seama cum e la noi, vă pot spune că stadionul e plinde apă şi abia se mai văd porţile" a declarat Ilie Ivanache, primar Ungureni.  Localitatea e străbătută de râul Jijia care este sub avertizare cod roşu de inundaţii  până joi la ora 16.00.

ORA 16.15

Peste 1000 de animale şi zeci de localnici au fost evacuaţi de pe malul Siretului pe raza localităţii Bucecea,, Nu ploile sunt problema, ci viitura pe Siret  anunţată de la ucrainieni" a declarat Andron Ţâmpău, primarul oraşului Bucecea.

Ora 15.30

La această oră a aînceput evacuarea populaţiei din 13 localităţi de pe ambele maluri ale râului. La acumularea Siret se fac deversări controlate ca apele să nu rupă barajul. Puhoaiele venite din Ucraina ameninţă judeţul care este sub cod roşu pe Siret.

,,Debitul în acumularea Bucecea a crescut foarte mult şi descărcăm 1000 de metri cubi de apă pe secundă ca să poate fi preluate puhoaiele. Am  avertizat prefecturile judeţelor Suceava şi Botoşani să înceapă evacuarea populaţiei din stânga şi din dreapta Siretului " a declarat Ioan Ungureanu, şef Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava.

 Evacuări se fac la această oră  în 8 localităţi din judeţul Suceava. La Botoşani,  localnicii din Vf. Câmpului, Bucecea, Călineşti şi Rogojeşti îşi părăsesc casele de frica apelor.

Codul roşu de inundaţii a fost insituit astăzi pe râurile Siret, Jijia şi Prut şi se menţine până joi la ora 16.00.

Veste de salvare pentru pompierii din Botoşani

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite