Bacău: Sute de hectare de teren agricol din județ au fost inundate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căderile masive de ploaie din ultimele de ore au făcut prăpăd în comunele din județul Bacău. În comuna Săucești, în zona localității Șerbești, nivelul râului Siret a crescut îngrijorător erodând malurile din nisip și pietriș.

Citiţi şi: Stare de alertă în Delta Dunării

În comuna Săucești s-au deplasat imediat echipe de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Bacău. "Pentru zona respectivă, s-a impus indiguirea sau tăierea de cot a râului Siret în satele Șerbesti și Siretu. Indiguirea s-a dovedit a fi soluția corectă pentru a se evita inundarea gospodăriilor oamenilor. Lucrările se vor face cu bani de la Ministerul Mediului", ne-a declarat Constantin Drăgănuță, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Bacău.

Ploile au făcut ravagii și în comuna Dămienești unde datorită faptului că a crescut debitul râului Siret au fost inudate 70 de hectare de teren agricol. Tot din același motiv au fost inundate și alte 200 de hectare din comuna Prăjești și 90 de hectare de teren cultivat din comuna Negri.

"Pentru a preveni creșterea alarmantă a râului Bistrița s-a dispus ca în următoarele zile să se golească treptat cantități de apă din acumularea Izvorul Muntelui din Bicaz. În prezent, se deversează un debit de 120 de metri cubi pe secundă", a mai adăugat Constantin Drăgănuță.

CITEŞTE ŞI: DUNĂREA AMENINŢĂ SĂ IASĂ DIN MATCĂ

Avertizarea de Cod Portocaliu este valabilă până duminică la ora 16.00 și este valabilă și pentru râurile Trotuș, Tazlău, Răcăciuni și Răcătău.

"Suntem în orice moment pregătiți să mergem pe teren. Echipele de lucru din Bacău, Onești și Brusturoasa au suplimentat stocurile cu saci de nisip pentru intervenție în caz că vor fi viituri", a încheiat Constantin Drăgănuță.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite