Acuzații de șpagă la Colegiul "Anghel Saligny"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ofițeri DGA, procurori DNA și jandarmi au împânzit miercuri curtea și clădirea Colegiului Tehnic "Anghel Saligny" din Bacău, unde cinci profesori şi o secretară sunt acuzaţi de luare de mită, iar 18 elevi, de dare de mită.

UPDATE ORA 18.00: Potrivit anchetatorilor, persoanele acuzate de luare de mită sunt: Robert David, directorul colegiului, profesoarele Roxana David (soția directorului), Mihaela Bibire, Nicoleta Moisă, Daniela Popa și secretara Aura Alexandroaie. Cei șase sunt acuzați că au primit bani de la elevi înaintea desfășurării probelor scrise ale examenului de bacaluareat din acest an. În prezent se efectuează percheziții la domiciliile suspecților. "Dosarul a fost deschis pe ultima sută de metri, cu câteva săptămâni înainte de începerea probelor scrise ale bacalureatului, în urma unor sesizări făcute de elevi", a declarat Dorel Manole, șeful DGA Bacău. 

Totodată, în dosar sunt acuzați de dare de mită 18 elevi. „În urma cercetărilor care vor fi realizate este posibil ca numărul persoanelor puse sub acuzare să fie mai mare. Ancheta este în desfășurare", a precizat ofițerul pentru relații cu presa al DGA Bacău, Roland Filipescu. Anchetatorii au ridicat de la secretariatul  instituției de învățământ calculatoare și documente, iar în această seară, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, persoanele acuzate vor fi audiate de procurori.

CITIȚI ȘI:

Tribunalul a decis arestarea persoanelor învinuite că au luat mită la Bacalureat

Bacalaureat cu mascaţi şi şpagă de 150.000 de lei

Mascații le-au pus ”bețe-n roate” ziariștilor din curtea DNA

2.000 de lei, şpaga pentru comisia de la Bac.Mascații au ținut 300 de elevi captivi în școala de la Podu Turcului timp de trei ore

La ora 15,20, ofițeri DGA, procurori și jandarmi  au descins în sediul Colegiului Tehnic "Anghel Saligny". Din primele informații, se pare că motivul descinderii este apariția unor noi acuzații de luare de mită. Scandalul este al doilea după ce, zilele trecute, liceul din Podu Turcului a fost luat cu asalt de "mascați", iar anchetatorii au demascat un întreg sistem de luare și dare de mită pentru promovarea examenului de bacalureat.

Vom reveni cu amănunte.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite