Bacău: Tribunalul a decis arestarea persoanelor învinuite că au luat mită la Bacalureat (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

13 elevi, directorii și secretara Liceului "Alexandru Vlahuță" din Podul Turcului sunt cercetați pentru mită. Conducerea liceului este acuzată de procurorii DNA că a primit de la mai mulți elevi seraliști peste 150.000 de lei pentru a obține note mari la examenul de Bacalaureat.

UPDATE ORA 19.00 Instanța Tribunalului Bacău a decis în urmă cu cinci minute soarta lui Dumitru Țopa, directorul Grupului Școlar ”Alexandru Vlahuță”, a adjunctlui său Doina Antohi și a secretarei Tatiana Moraru. Aceștia au fost arestați preventiv pentru 29 de zile, fiind învinuiți de luare de mită. Cei trei au declarat recurs.

Mai citiți

Bacalaureat cu mascaţi şi şpagă de 150.000 de lei

Bacău: Mascații le-au pus "bețe-n roate" ziariștilor din curtea DNA

Bacău: 2.000 de lei, şpaga pentru comisia de la Bac.Mascații au ținut 300 de elevi captivi în școala de la Podu Turcului timp de trei ore

Mascații, jandarmii și ofițeri ai Inspectoratului Județean de Poliție Bacău au descins ieri în timpul examenului de Bacalaureat care avea loc la Liceul "Alexandru Vlahuță" din Podul Turcului. Totul în urma unui denunț făcut de un elev care a avut asupra lui 2.000 de lei inscripționați cu "mită".

Surse apropiate anchetei afirmă că în biblioteca școlii s-au găsit mai multe plicuri pe care scria numele unor profesori din comisia de examen. Suma găsită este de peste 150.000 de lei.

Aceleași surse afirmă că în momentul descinderii, Doina Antohi, director adjunct al liceului, a luat-o la fugă în toaletă.

Jandarmii au găsit asupra ei 600 de lei, dintre cei 2.000 de lei inscripționați. Alte sume importante au fost găsite și în vila lui Dumitru Țopa, director al școlii și în farmacia unei rude a directoarei adjuncte.

După ce audierile de la sediul DNA au durat mult după miezul nopții, în această seară ele vor continua la Tribunalul Bacău.

"Este o listă lungă de acuzați, elevi și profesori. Deocamdată sunt chemați la audieri doar cei din conducerea școlii. Nu știu dacă ancheta se va extinde și asupra Inspectoratului Școlar" , a declarat Carmen Lepâza, avocat.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite